Nieuws week 06 Speciaal

  • woensdag 08 februari 2017

Live uitzendingen binnenkort?

'Te gast bij'  op 9 februari 2017 

* Raadsvergaderingen 8 en 16 februari

Prinses Jeanny I en hofheer Richard in 'het uur van...'

Sauwelen 2017 op de radio vrijdag en zondag met carnaval

* Stem tot 19 februari voor Top 100 allertijden

* RTV maakte opnames bij Afterscool Radio 6 februari

 

'Te gast bij' met Pascal Bruurs, Louis van den Boogaart, Kristel Kusters-Koijen

Het radioprogramma 'te gast bij' van donderdag 9 februari wordt live uitgezonden en opgenomen tussen 19.00-20.00 uur. Een programma met nieuws van mensen uit Baarle of omstreken die worden geinterviewd door Cees Raats en Jeanny Wouters. Te gast bij wordt herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur en is ook terug te luisteren.terugluisteren

De gasten van deze week zijn: Pascal Bruurs van Hitdossier XL, hij maakt elke zondagochtend van 11.00-13.00ur een live programma en in maart zendt hij de Baarlese Top 100 uit. Louis van den Boogaart is voor de 33e keer dit jaar in de Sauwelton te horen en zien bij de Sauwelavond van CV De Grenszuukers. Kristel Kusters-Koijen is wijkverpleegkundige en zij vertelt over het buurtteam Baarle-Nassau.

Wilt u ook een keer onze gast zijn, hebt u leuk nieuws te melden, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Techniek: Kees Bax

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (4e woensdag van de maand) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin de beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn na afloop ook terug te luisteren via raadsvergaderingterugluisteren 

Woensdag 8 februari is de eerste raadsvergadering in Baarle-Nassau aanvang 19.30 uur; donderdag 16 februari is de eerste raadsvergadering van 2017 in Baarle-Hertog aanvang 20.00 uur.

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

Het uur van... Prinses Jeanny I en hofheer Richard

Zondag 12 februari 2017 tussen 17.00-18.00 uur kun je luisteren naar Wilma van der Hel in gesprek met prinses Jeanny I en hofheer Richard in 'Het uur van...' Er wordt carnavalsmuziek gedraaid en u hoort het laatste nieuws over carnaval 2017 in Smokkelgat. De uitzending is terug te luisteren via terugluisteren.

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Henk Verhoeven

prinses jeanny en hofheer richard Small 

 

Sauwelen op de radio op vrijdag en zondag met carnaval

Pascal Bruurs en Tom Bakker gaan tijdens de Sauwelavond in Smokkelgat op 11 februari opnames maken voor de Lokale Omroep Baarle. Uit de opnames van dit programma met 2 Chaamse sauwelaars (Remy en Haico Michielsen), 4 Baarlese sauwelaars (Toon Laurijssen, Peter van Hooydonk, Anton van Beek en Louis van den Boogaart) en een Brabantse afsluiter (Christel van den Dungen)  maakt Pascal Bruurs een twee uur durende compilatie die te horen is op vrijdag 24 februari van 20.00-22.00 uur en op zondag 26 februari van 11.00-13.00 uur bij de Lokale Omroep Baarle op 87.8 FM. Er zijn ook opnames van de sauwelavond in Ulicoten gemaakt; deze worden eveneens verwerkt in een speciale radio uitzending.

 

Hit Dossier XL Top 100

Op zondagochtend tussen 11.00-13.00 uur is het programma van Pascal Bruurs te beluisteren met eens in de maand een Border Top 20, de enige echte toplijst van twee landen. In de vastentijd brengt Pascal Bruurs voor het tiende jaar een Top 100 aller tijden en dit jaar wil hij die door de luisteraars laten samenstellen. Vanaf 15 januari tot en met 19 februari kun je stemmen en de lijst wordt uitgezonden van 5 maart t/m 16 april in de zendtijd van Hitdossier XL op de zondagochtend. Iedereen mag stemmen en de invulling van de Baarlese Top 100 mede bepalen.  http://www.123contactform.com/form-2283124/Hit-Dossier-XL-Top-100-2017Klik hier

Presentatie en techniek: Pascal Bruurs

 

Afterscool Radio op RTV

Maandag 6 februari kwam een filmploeg van RTV naar de studio van de Lokale Omroep Baarle om een filmpje te maken van de kinderen van Afterscool Radio die elke maandag onder leiding van Nick Theys een programma maken. Via onze facebookpagina is het filmpje te bekijken, ga daarvoor naar de homepage en klik op facebook Afterscool Radio.

rtv opname studio Afterscool

 

Foto's Het Glazen Huis Baarle voor Samenloop voor Hoop Baarle

Op zondag 27 november van 14.00-20.00 uur was in Brasserie Den Engel aan de Singel een Glazen Huis ingericht. Hiermee werd geld ingezameld voor de Samenloop voor Hoop Baarle die 13 en 14 mei 2017 weer wordt georganiseerd. De Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending; lokale dj's (Jarno, Romans, Kiske, Luc de Jong en Guillaume) gaven hun medewerking, net als Nick Theys en Daphne, Tess, Diesel, Iwan en Tjeu van Afterscool Radio en Jeanny Wouters van de Lokale Omroep Baarle. Mensen konden een plaat aanvragen tegen betaling. Allemaal voor het goede doel! Aan het eind van de avond stond de teller bij notaris Smits op 727 euro: die stand liep later nog op tot 775 euro. 

Techniek: Han Sommen en Marcel Thomassen.

glazen huis small 2glazen huis small 3glazen huis small 4glazen huis small 1afterscool glazen huis

 

 

Afterscool Radio kan assistentie gebruiken

Op maandagmiddag maakt Nick Theys met kinderen van 10-12 jaar Afterscool Radio. Om 15.30 uur zijn ze in de studio en het worden er steeds meer. Daarom zou hij zelf graag een assistent(e) willen hebben die hem ondersteunt met bijvoorbeeld ontvangst, orde houden, en drankje inschenken en opruimen. Heb je niets te doen op maandagmiddag en vind je kinderen leuk. Meld je dan aan bij Nick via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze studio is op de eerste etage van het Cultureel Centrum Baarle, naast de lift.

afterscool met burgemeester vt 4 Small

Burgemeester Leo Van Tilburg was onlangs gast bij Afterscool Radio

 

Teenage Radio

 

De jongelui die Teenage Radio maken (Milan, Alex, Rinus, Sevi), hebben een nieuw format gemaakt, een nieuwe opzet van hun programma. In januari zijn zij van start gegaan en vanwege huiswerk en school maken zij nu elke twee weken een programma op maandagavond tussen 19.00-20.00 uur dat de week erna herhaald wordt.

 

Teenage Radio ontving Cesar Zuiderwijk

De legendarische drummer van Golden Earring Cesar Zuiderwijk was op maandagavond 17 oktober 2016 in de studio van Teenage Radio bij Nick Theys en zijn team van Teenage Radio. Terug te luisteren via deze site. terugluisteren

cesar zuiderwijk 4 Small

 Milan en Alex poseren met drummer Cesar Zuiderwijk na de uitzending.