Nieuws week 50 Speciaal

  • woensdag 14 december 2016

Live uitzendingen binnenkort?

'Te gast bij'  op 15 december 

* Het uur van... Welkom met Kerst

* Raadsvergaderingen 

* Serious Request Actie Afterscool kids

* Foto's Het Glazen Huis op zondag 27 november van 14.00-20.00 uur

* Teenage Radio maakt nieuw format

'Te gast bij' met Mark Van Haeren, Paul Van Haeren en Marian Staps

Het radioprogramma 'te gast bij' van donderdag 15 december wordt live uitgezonden en opgenomen tussen 19.00-20.00 uur. Een programma met nieuws van mensen uit Baarle of omstreken die worden geinterviewd door Cees Raats en Jeanny Wouters. Te gast bij wordt herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur en is ook terug te luisteren.terugluisteren

De gasten van deze week zijn: Mark Van Haeren, voormalig directeur van Vrije Basisschool De Vlinder en projectleider van de nieuwbouw; hij vertelt over de nieuwe school en vorderingen op de bouw. Paul Van Haeren coördineert culturele activiteiten bij het CCB en vertelt over een nieuw idee: verhalenvertellers. Marian Staps zette de stichting Low Budget op in Baarle en vertelt hierover.

Techniek: Kees Bax

 

Het uur van... Welkom met Kerst

In Alphen is een initiatief 'Welkom met Kerst' waar mensen op tweede Kerstdag kunnen komen eten in Den Heuvel. Mensen die geen bezoek krijgen, geen familie hebben of om andere redenen daar graag bij willen zijn. Zondagmiddag 18 december vertellen Anneke Bogaard en Nel de Bruin van 17 tot 18 uur in 'Het uur van...' op de Lokale Omroep Baarle meer over het sympathieke initiatief  'Welkom met Kerst'. Deze kerstviering is op Tweede Kerstdag vanaf 12 uur in De Heuvel in Alphen. Opgeven kan tot maandag 19 december op telefoonnummer 0161 785188 of 06 33944709. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Tom Bakker

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (4e woensdag van de maand) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin de beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn na afloop ook terug te luisteren via raadsvergaderingterugluisteren Deze maand is de raadsvergadering van Baarle-Hertog verschoven naar donderdag 22 december, de vierde donderdag van de maand.

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

Cas Seegers en Tjeu van der Putten in actie voor Serious Request

Zaterdag 17 december gaan Cas Seegers (11) en Tjeu van der Putten (10), twee deelnemers van Afterscool Radio, statiegeldflessen inzamelen voor Serious Request en op 22 december willen ze, samen met Nick Theys van Afterscool Radio,  het geld dat ze daarvoor inzamelen afgeven bij het Glazen Huis in Breda waar dit jaar Serious Request wordt georganiseerd onder het motto 'Laat ze niet stikken'.  Geld is bestemd voor kinderen die longontsteking hebben. Via de website van 3fm kun je ook rechtstreeks geld doneren https://kominactie.3fm.nl/actie/afterscool-air-radio

cas en tjeu serious request Small

 

Het Glazen Huis Baarle voor Samenloop voor Hoop Baarle

Op zondag 27 november van 14.00-20.00 uur was in Brasserie Den Engel aan de Singel een Glazen Huis ingericht. Hiermee werd geld ingezameld voor de Samenloop voor Hoop Baarle die 13 en 14 mei 2017 weer wordt georganiseerd. De Lokale Omroep Baarle maaket de hele dag een live uitzending; lokale dj's (Jarno, Romans, Kiske, Luc de Jong en Guillaume) aeven hun medewerking, net als Nick Theys en Daphne, Tess, Diesel, Iwan en Theu van After Scool Radio en Jeanny Wouters. Mensen konden een plaat aanvragen tegen betaling. Allemaal voor het goede doel! Aan het eind van de avond stond de teller bij notaris Smits op 727 euro: die stand kan nog oplopen, want er zijn 15 donatieboxen nog niet geteld!

Techniek: Han Sommen en Marcel Thomassen.

glazen huis small 2glazen huis small 3glazen huis small 4glazen huis small 1

 

 

Afterscool Radio kan assistentie gebruiken

Op maandagmiddag maakt Nick Theys met kinderen van 10-12 jaar Afterscool Radio. Om 15.30 uur zijn ze in de studio en het worden er steeds meer. Daarom zou hij zelf graag een assistent(e) willen hebben die hem ondersteunt met bijvoorbeeld ontvangst, orde houden, en drankje inschenken en opruimen. Heb je niets te doen op maandagmiddag en vind je kinderen leuk. Meld je dan aan bij Nick via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze studio is op de eerste etage van het Cultureel Centrum Baarle, naast de lift.

afterscool met burgemeester vt 4 Small

Burgemeester Leo Van Tilburg was onlangs gast bij Afterscool Radio

 

Teenage Radio

 

Tijdelijk 'under construction'.  De kinderen die Teenage Radio maken zijn bezig met een nieuw format, een nieuwe opzet van hun programma met een nieuwe naam en andere inhoud. In januari hopen zij hiermee klaar te zijn en gaat hun nieuwe programma de lucht in!

Teenage Radio ontvangt Cesar Zuiderwijk

De legendarische drummer van Golden Earring Cesar Zuiderwijk was op maandagavond 17 oktober 2016 in de studio van Teenage Radio bij Nick Theys en zijn team van Teenage Radio. Terug te luisteren via deze site. terugluisteren

cesar zuiderwijk 4 Small

 Milan en Alex poseren met drummer Cesar Zuiderwijk na de uitzending.