Nieuws week 09 Speciaal

  • woensdag 26 februari 2020

Live uitzendingen binnenkort?

* Te gast bij 27 februari 2020

* Raadsvergaderingen 

 

 

 

     

Nieuws:

- Oude zendmast afgebroken

*Nieuw programma op de vrijdagavond tussen 19-20 uur: Pascal's Danspaleis

* Cheque overhandigd aan Ne(s)t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij donderdag 27 februari met Ad Laurijssen, Ankie van Dijk, Annie van Alphen en Els Nemsdael

Donderdag 27 februari tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt door Wim Vervoort en Johan Staes; Marcel Thomassen doet de techniek. Elke week op donderdagavond vanaf 19.00 uur kun je live luisteren naar Te Gast Bij. Presentatoren wisselen elkaar af! Op dinsdagavond om 18.00 uur wordt het programma herhaald en via terugluisteren kun je gelijk na de uitzending het programma terugluisteren.

De gasten en onderwerpen 27 februari 2020: 

- Namens Toneelvereniging Ulicoten komt Ad Laurijssen vertellen over hun nieuwe voorstelling die eind maart in premiére gaat.

,- Ankie van Dijk heeft een expositie in de benedengang van het Cultuurcentrum en zij vertelt over haar inspiratiebronnen en werk, collage kunstwerkjes.

- De vroegere KVLV kreeg een nieuwe naam: FERM en voorzitster Els Nemsdael en bestuurslid Annie van Alphen komen daarover uitleg geven.

Op 5 maart zijn ook al weer twee onderwerpen bekend die we kunnen bespreken in 'Te Gast Bij'.  Pim de Laat van TR195 heeft het laatste nieuws ovver het Bierfestival dat ze gaan organiseren en Lidy van Beek blikt terug bij haar afscheid van het Cultuurcentrum. Ook zijn al afspraken gepland met Huib en Helda van High Five Art en de nieuwe gemeentesecretaris Michel Tromp, en met Wil Molenaar, partner van de overleden kunstenares en dichteres Anne Pillen waarvan binnenkort een boek verschijnt getiteld Dag X.

Elke week maken wij een live uitzending van Te Gast Bij. Via deze site houden wij je op de hoogte van de door ons uitgenodigde gasten.Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken of een keer gastpresentator te zijn? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters, Rian Voesenek, Wim Vervoort, Johan Staes.

Techniek: Marcel Thomassen.

te gast bij team 2 jan

Het nieuwe presentatieteam van Te Gast Bij: vlnr Rian Voesenek, Johan Staes, Wim Vervoort en Jeanny Wouters.

 

Sauwels Smokkelgat op carnavalszondag

Volgens goede traditie maakt de Lokale Omroep Baarle opnames tijdens de Sauwelavond in Smokkelgat; dit jaar op zaterdagavond 8 februari. Ook in Ulicoten bij de Haaikneuters zijn opnames gemaakt van de sauwels op 1 februari dit jaar. Onze dj Pascal Bruurs knipt en plakt daar een leuke carnavalsuitzending van en die wordt uitgezonden op zondagochtend net voordat de optocht begint, tussen 10.00-13.00 uur. De optocht is in Smokkelgat dit jaar op zondag 23 februari en start om 13.11 uur in de Generaal Maczeklaan. Op carnavalsmaandag of dinsdag zal een herhaling te horen zijn, tijdstip wordt later bekendgemaakt.

 

 

Oude Zendmast op gemeentewerf Hertog afgebroken 

Zaterdag 25 januari kwam Peter Jansen met twee medewerkers naar het Gemeentewerf van Baarle-Hertog voor de sloop van onze oude radio zendmast. Onze antenne en zender hebben een nieuwe plek in het buitengebied.

De heren brachten een zogenaamde verreiker mee om de mast van de grond te tillen en in bedwang te houden, zodat deze gezekerd kon worden platgelegd nadat de voet was losgeslepen van de grond. De voorbereidingen namen ongeveer anderhalf uur in beslag; de uiteindelijke daling naar de grond was in twee minuten gebeurd! De mast kon precies binnen het terrein neergelegd worden en raakte net de buitenrand niet, de heg die de afscheiding vormt met de tuin van De Vlinder. Na het neerlaten van de mast werd deze in stukken geslepen en op de wagen van SPJ gelegd en afgevoerd. Met dank aan SPJ/Peter Jansen.

ow05 LOB Demontage Zendmast 2020 23 Kleinow05 LOB Demontage Zendmast peter jansen slijpen Klein

 

Cheque van 1600 euro voor Ne(s)t

Maandag 27 januari waren een aantal vertegenwoordigers van NE(S)T uit België uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen die de kinderen van Afterscool Radio bijeen gegaard hadden. Het geld was in het kader van de Warmste Week van StuBru en Serious Request van 3FM onder andere met een grote Benefiet show verzameld. De helft, 1600 euro, ging naar Ne(s)t die zich inzet tegen mensenhandel en specifiek meisjes helpt die hiermee te maken hebben gehad. Op de foto de drie kinderen die de cheque mochten overhandigen en de radiospecial maakten deze maandag, Joost van Teenage Radio, Yari van Teenage Junior en Maarten wiens haar al weer is aangegroeid. De andere kids van Afterscool Radio waren er ook allemaal bij, net als Nick Theys en Marcel Thomassen maakte de foto.

ow05 radio cheque

 

Nieuw Programma van Pascal Bruurs: Pascal's Danspaleis

Op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur start binnenkort ( 24 januari 2020) Pascal's Danspaleis. Een programma met vooral dansmuziek, lekker in elkaar gemixt door uw dj Pascal Bruurs. Drie keer per maand te beluisteren, afgewisseld door een aflevering van de Freakshow die Pascal maakt samen met Nick Theys.

 

 RAADSVERGADERINGEN

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren . Volgende maand vergadert de raad van Baarle-Nassau woensdag 19 februari vanaf 19.30 uur en de raad van Baarle-Hertog donderdagavond 20 februari vanaf 20.00 uur. Meer info op www.baarle-hertog.be

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen.

 

Marathon uitzending Afterscool en Teenage Radio op zondag 22 december: opbrengst meer dan 3000 euro!

De kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio hebben op zondag 22 december de hele dag een live uitzending gemaakt, onder leiding van Nick Theys van de Lokale Omroep Baarle. 12 uur duurde deze Marathon uitzending vanuit de Nieuwstraat waar een leegstaand winkelpand tijdelijk werd ingericht als studio. Bedoeling was om geld in te zamelen voor twee goede doelen en collega radiostations. 3FM Serious Request (Rode Kruis) en de Warmste Week (Ne(s)T) van Stubru. Tegen mensenhandel, voor kinderrechten! En de acties waren een groot succes: ruim 3000 euro kwam er binnen, nog niet alle statiegeldbonnetjes van Jumbo en AH zijn geteld, dus het wordt nog meer! 

De kinderen hebben onder andere: flessen opgehaald voor statiegeld, statiegeldbonnetjes verzameld, persoonlijke sponsoring (Sven liep wekenlang in korte broek, Maarten liet zich kaal scheren), er waren vogelgebakjes te koop, zelfgebakken koekjes, chocomelk en gluhwein. Via Facebook Afterscool Radio kon je hun verrichtingen volgen. Gefeliciteerd jongens en meisjes met dit geweldige resultaat!

 

Rondje van eigen bodem: Top 50 CCB-gebruikers en Top 20 per vereniging

Op zondag 15 september organiseerde Cultureel Centrum Baarle in samenwerking met de gebruikers een open dag: Rondje van eigen bodem genaamd. Wij van de Lokale Omroep Baarle deden ook daaraan mee. Op deze zondagmiddag kon u een kijkje komen nemen in onze studio. Alle verenigingen die meedoen aan de open dag, mogen hun eigen Top 20 samenstellen. Die Top 20's gaan wij op zondagochtend in de aanloop naar 15 september uitzenden tussen 11.00-13.00 uur, gepresenteerd door Pascal Bruurs. Vanaf 4 augustus elke zondagochtend tot 15 september. Van alle Top 20's samen maakt Pascal dan een Rondje CCB Top 50!

De Top 20's van de verenigingen zijn ook terug te luisteren: op 4 augustus werd de Top 20 van de Vrouwen van NU uitgezonden en van de Plusetage. Op 11 augustus was de Top 20 van de bibliotheek te horen, en van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau. Op 18 augustus de mooiste platen uitgekozen door medewerkers van CCBaarle en de leden van de EHBO vereniging St. Damiaan. Op 25 augustus zijn dan de favoriete platen van de Lokale Omroep Baarle te horen en van de dames van de KVLV. Daarna volgen dan nog muziekvereniging St. Remi, de Okra, stichting Jeugdwerk Baarle en Dorpsverbinder Eveline Beemster. Zondag 15 september om 10.00 uur de laatste top 20: die van de muziekacademie Noorderkempen.

 

Live vanaf de randweg

Zaterdag 7 september was er een groot feest op en rond een deel van de nieuwe randweg die daarvoor tijdelijk werd afgesloten. Van 10.00-17.00 uur duurde het feest, en de Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending. Met muziek en reportages, ter plaatse zijn de reporters van Afterscool Radio, Nick Theys, Jeanny Wouters en Marcel Thomassen en Han Sommen (techniek). 19 verenigingen doen mee aan de activiteiten, er komt een grote feesttent en wij stonden met onze mobiele studio naast het podium aan de randweg. De live uitzending is opgenomen en terug te luisteren. Foto's op Facebook, oa bij Afterscool Radio.

  

Zaterdag 17 augustus live 500e Zaterdagmatinee vanaf locatie Janshove

Ad Smits en zijn team maken op zaterdag 17 augustus samen met heel veel artiesten live de 500e aflevering van Zaterdagmatinee. Locatie van de opname en optredens is het Grand Café van Janshove. U mag daar gaan kijken en luisteren of kunt via de radio mee genieten van de optredens. Tijd zoals gebruikelijk van 14.00-17.00 uur op zaterdagmiddag en natuurlijk ook te horen via de radio!

 

Afterscool Radio en Teenage Radio deden mee aan W6D Radio:

Dit jaar was de W6D van 8-13 juli. Daphne, Axel, Jayden en Tess fietsen niet mee maar maakten wel voor iedereen een leuk radioprogramma en Jayden filmdevoor Instagram. De kinderen werden ondersteund door onder andere Jeanny Wouters, Staf van Aelst, Cindy Schoenmakers, Liesbeth Bruurs, Michael Berentsen, Han Sommen en Eveline Beemster van het vrijwilligerspunt. Elke ochtend van 9-11 uur maakten zij Radio W6D, zelfs op vrijdag toen er niet gefietst werd. En op maandag en donderdag gingen de kinderen naar de middagpauze plaats voor reportages. Ook terug te luisteren. 

Hieronder een foto impressie:

w6d radio 1 Smallw6d radio 2 Small

w6d radio 3 Smallw6d radio met evelien en cindy Small

 

 

 

Terugluisteren Lintjesregen

Vrijdag 26 april werden in Baarle-Nassau drie lintjes uitgereikt, en de Lokale Omroep Baarle was erbij om de speeches van de burgemeester vast te leggen en de gedecoreerden te interviewen. Via terugluisteren kunt u de speeches en interviews terugluisteren. Deze staan onder raadsvergaderingen, op naam: Jos Rijvers uit Ulicoten kreeg een koninklijke onderscheiding, net als Cees de Jong uit Baarle-Nassau en Remi Tuijtelaars van harmonie St. Remi. De reportages werden gemaakt door Han Sommen en Jeanny Wouters; in de studio was Staf Van Aelst om alles in goede banen te leiden voor de live uitzending. Gefeliciteerd gedecoreerden!

lintje remi 1 Small

 

 

 

Afterscool Radio interviewde Luuk van der Boom in Blaricum

In de paasvakantie op maandag 8 april gingen Jayden, Marijn, Jessey, Rares, Yari en Sven van Afterscool Radio samen met Nick Theys en Marcel Thomassen naar Blaricum voor een interview met Luuk van der Boom, zoon van de bekende zanger Jeroen van der Boom. Hij zingt zelf ook, trad al met zijn vader op en met de Toppers in de Arena en deed al vier keer mee aan Kinderen voor Kinderen. Aan de keukentafel werd hij geïnterviewd, waarbij de Lokale Omroep Baarle een primeur had, want het was zijn eerste radio interview! Op maandag 22 april worden de opnames uitgezonden tussen 16.00-17.00 uur in de zendtijd van Afterscool Radio.

 

Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 44 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 01 Small

 

 Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 17 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 12 Small

 

 

Samir Sami was bij Teenage Radio

House of Talents was een programma op SBS6 waar 8 jonge vocalisten in het huis woonden en werkten aan hun carriere. Hieraan was een wedstrijdelement verbonden. Baarlenaar Samir Sami (22 jaar) nam hieraan deel en eindigde als derde. Op maandag 14 januari ontvingen de jongens/meisjes van Teenage Radio deze rapper in hun programma om hem wat pittige vragen te stellen. Het programma met Daphne, Michael, Axel, Joost en Roel, en natuurlijk rapper Samir Sami is terug te luisteren! En kijk ook op Instagram voor een actueel verhaal.

ow03 kids en samir Small