Nieuws week 52 Speciaal

  • dinsdag 31 december 2019

Live uitzendingen binnenkort?

* Te gast bij 2 januari

* Raadsvergaderingen

 

 

 

     

Nieuws:

* Meer dan 3000 euro opgehaald met acties: opbrengst voor StuBru Warmste Week en 3FM Serious Request

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij donderdag 2 januari met Nick Theys en Mauro, Marijn en Sjoerd,  Wim Vervoort en Johan Staes, Nelly Pieke en Ad Jacobs

Donderdag 2 januari tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt door Jeanny Wouters, Rian Voesenek en de nieuwe presentatoren Wim Vervoort en Johan Staes; Marcel Thomassen doet de techniek. Vanaf deze uitzending kunt u weer elke week op donderdagavond vanaf 19.00 uur live luisteren naar Te Gast Bij. Presentatoren wisselen elkaar af! Op dinsdagavond om 18.00 uur wordt het programma herhaald en via terugluisteren kunt u gelijk na de uitzending het programma terugluisteren wanneer het u uitkomt.

De gasten en onderwerpen 2 januari 2020: 

-  Nick Theys en Mauro, Marijn en Sjoerd, radio collega's van Afterscool Radio, komen vertellen over de acties die zij deden om geld in te zamelen voor collega radiostations 3FM (Serious Request) en Stubru (Warmste Week). Ruim 3000 euro werd er opgehaald!

- Nelly Pieke en Ad Jacobs zijn respectievelijk penningmeester en voorzitter van heemkundekring Amalia van Solms en zij blikken vooruit en terug; Ad Jacobs neemt afscheid tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Voor de uitzendingen in de weken erna zijn ook al plannen gemaakt. Wij verwachten onder andere burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf (9 januari) en Ria van de Heijning en Nelleke Ouwens van de Zonnebloem die 50 jaar bestaat (9 januari). 16 januari komen Pastoor Jos Demmers en bestuurslid Ernst Olde Scheper van de nieuwe fusieparochie Sint Jan de Doper daarover vertellen: met ingang van 1 januari is er één kerkbestuur voor 6 parochies, samengebracht in Sint Jan de Doper.

Elke week maken wij een live uitzending van Te Gast Bij. Via deze site houden wij u op de hoogte van de door ons uitgenodigde gasten.Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken of een keer gastpresentator te zijn? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters, Rian Voesenek, Johan Staes.

Techniek: Marcel Thomassen.

 

Marathon uitzending Afterscool en Teenage Radio op zondag 22 december: opbrengst meer dan 3000 euro!

De kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio hebben op zondag 22 december de hele dag een live uitzending gemaakt, onder leiding van Nick Theys van de Lokale Omroep Baarle. 12 uur duurde deze Marathon uitzending vanuit de Nieuwstraat waar een leegstaand winkelpand tijdelijk werd ingericht als studio. Bedoeling was om geld in te zamelen voor twee goede doelen en collega radiostations. 3FM Serious Request (Rode Kruis) en de Warmste Week (Ne(s)T) van Stubru. Tegen mensenhandel, voor kinderrechten! En de acties waren een groot succes: ruim 3000 euro kwam er binnen, nog niet alle statiegeldbonnetjes van Jumbo en AH zijn geteld, dus het wordt nog meer! 

De kinderen hebben onder andere: flessen opgehaald voor statiegeld, statiegeldbonnetjes verzameld, persoonlijke sponsoring (Sven liep wekenlang in korte broek, Maarten liet zich kaal scheren), er waren vogelgebakjes te koop, zelfgebakken koekjes, chocomelk en gluhwein. Via Facebook Afterscool Radio kon je hun verrichtingen volgen. Gefeliciteerd jongens en meisjes met dit geweldige resultaat!

 RAADSVERGADERINGEN

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren . Deze maand vergadert de raad van Baarle-Hertog donderdagavond 16 januari vanaf 20.00 uur. Meer info op www.baarle-hertog.be. De raad van Baarle-Nassau komt bijeen op woensdag 15 januari.

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen.

 

Rondje van eigen bodem: Top 50 CCB-gebruikers en Top 20 per vereniging

Op zondag 15 september organiseerde Cultureel Centrum Baarle in samenwerking met de gebruikers een open dag: Rondje van eigen bodem genaamd. Wij van de Lokale Omroep Baarle deden ook daaraan mee. Op deze zondagmiddag kon u een kijkje komen nemen in onze studio. Alle verenigingen die meedoen aan de open dag, mogen hun eigen Top 20 samenstellen. Die Top 20's gaan wij op zondagochtend in de aanloop naar 15 september uitzenden tussen 11.00-13.00 uur, gepresenteerd door Pascal Bruurs. Vanaf 4 augustus elke zondagochtend tot 15 september. Van alle Top 20's samen maakt Pascal dan een Rondje CCB Top 50!

De Top 20's van de verenigingen zijn ook terug te luisteren: op 4 augustus werd de Top 20 van de Vrouwen van NU uitgezonden en van de Plusetage. Op 11 augustus was de Top 20 van de bibliotheek te horen, en van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau. Op 18 augustus de mooiste platen uitgekozen door medewerkers van CCBaarle en de leden van de EHBO vereniging St. Damiaan. Op 25 augustus zijn dan de favoriete platen van de Lokale Omroep Baarle te horen en van de dames van de KVLV. Daarna volgen dan nog muziekvereniging St. Remi, de Okra, stichting Jeugdwerk Baarle en Dorpsverbinder Eveline Beemster. Zondag 15 september om 10.00 uur de laatste top 20: die van de muziekacademie Noorderkempen.

 

Live vanaf de randweg

Zaterdag 7 september was er een groot feest op en rond een deel van de nieuwe randweg die daarvoor tijdelijk werd afgesloten. Van 10.00-17.00 uur duurde het feest, en de Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending. Met muziek en reportages, ter plaatse zijn de reporters van Afterscool Radio, Nick Theys, Jeanny Wouters en Marcel Thomassen en Han Sommen (techniek). 19 verenigingen doen mee aan de activiteiten, er komt een grote feesttent en wij stonden met onze mobiele studio naast het podium aan de randweg. De live uitzending is opgenomen en terug te luisteren. Foto's op Facebook, oa bij Afterscool Radio.

  

Zaterdag 17 augustus live 500e Zaterdagmatinee vanaf locatie Janshove

Ad Smits en zijn team maken op zaterdag 17 augustus samen met heel veel artiesten live de 500e aflevering van Zaterdagmatinee. Locatie van de opname en optredens is het Grand Café van Janshove. U mag daar gaan kijken en luisteren of kunt via de radio mee genieten van de optredens. Tijd zoals gebruikelijk van 14.00-17.00 uur op zaterdagmiddag en natuurlijk ook te horen via de radio!

 

Afterscool Radio en Teenage Radio deden mee aan W6D Radio:

Dit jaar was de W6D van 8-13 juli. Daphne, Axel, Jayden en Tess fietsen niet mee maar maakten wel voor iedereen een leuk radioprogramma en Jayden filmdevoor Instagram. De kinderen werden ondersteund door onder andere Jeanny Wouters, Staf van Aelst, Cindy Schoenmakers, Liesbeth Bruurs, Michael Berentsen, Han Sommen en Eveline Beemster van het vrijwilligerspunt. Elke ochtend van 9-11 uur maakten zij Radio W6D, zelfs op vrijdag toen er niet gefietst werd. En op maandag en donderdag gingen de kinderen naar de middagpauze plaats voor reportages. Ook terug te luisteren. 

Hieronder een foto impressie:

w6d radio 1 Smallw6d radio 2 Small

w6d radio 3 Smallw6d radio met evelien en cindy Small

 

 

 

Terugluisteren Lintjesregen

Vrijdag 26 april werden in Baarle-Nassau drie lintjes uitgereikt, en de Lokale Omroep Baarle was erbij om de speeches van de burgemeester vast te leggen en de gedecoreerden te interviewen. Via terugluisteren kunt u de speeches en interviews terugluisteren. Deze staan onder raadsvergaderingen, op naam: Jos Rijvers uit Ulicoten kreeg een koninklijke onderscheiding, net als Cees de Jong uit Baarle-Nassau en Remi Tuijtelaars van harmonie St. Remi. De reportages werden gemaakt door Han Sommen en Jeanny Wouters; in de studio was Staf Van Aelst om alles in goede banen te leiden voor de live uitzending. Gefeliciteerd gedecoreerden!

lintje remi 1 Small

 

 

 

Afterscool Radio interviewde Luuk van der Boom in Blaricum

In de paasvakantie op maandag 8 april gingen Jayden, Marijn, Jessey, Rares, Yari en Sven van Afterscool Radio samen met Nick Theys en Marcel Thomassen naar Blaricum voor een interview met Luuk van der Boom, zoon van de bekende zanger Jeroen van der Boom. Hij zingt zelf ook, trad al met zijn vader op en met de Toppers in de Arena en deed al vier keer mee aan Kinderen voor Kinderen. Aan de keukentafel werd hij geïnterviewd, waarbij de Lokale Omroep Baarle een primeur had, want het was zijn eerste radio interview! Op maandag 22 april worden de opnames uitgezonden tussen 16.00-17.00 uur in de zendtijd van Afterscool Radio.

 

Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 44 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 01 Small

 

 Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 17 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 12 Small

 

 

Samir Sami was bij Teenage Radio

House of Talents was een programma op SBS6 waar 8 jonge vocalisten in het huis woonden en werkten aan hun carriere. Hieraan was een wedstrijdelement verbonden. Baarlenaar Samir Sami (22 jaar) nam hieraan deel en eindigde als derde. Op maandag 14 januari ontvingen de jongens/meisjes van Teenage Radio deze rapper in hun programma om hem wat pittige vragen te stellen. Het programma met Daphne, Michael, Axel, Joost en Roel, en natuurlijk rapper Samir Sami is terug te luisteren! En kijk ook op Instagram voor een actueel verhaal.

ow03 kids en samir Small

 

Nieuwe reportages Afterscool radio

Op 5 en 6 januari ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool radio op reportage. Eerst zaterdagavond om een spannende reportage in het donker te maken van de kerstboomverbranding. Zondagmiddag werden er Driekoningenliedjes gezongen bij de kerststal en ook daar waren de reporters van Afterscool radio bij om te interviewen en filmen. Te zien en horen via Facebook Afterscool Radio. (klik via Home).

 

Te Gast Bij zoekt nieuwe presentator

Cees Raats en Jeanny Wouters presenteerden samen ongeveer vier jaar 'Te Gast Bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur, een radioprogramma waarin zij praatten met gasten in de studio over actuele zaken uit Baarle en omstreken. Op donderdag 11 oktober was de laatste uitzending en nam Cees Raats afscheid als presentator. Hij maakte bijna 29 jaar lang dit goedbeluisterde programma voor de Lokale Omroep Baarle, samen met anderen. Wij danken hem heel hartelijk voor zijn inzet al die jaren; Cees blijft bij onze omroep betrokken!

afscheid cees raats

Jeanny Wouters zoekt op dit moment een nieuwe collega/collega's om te bekijken of en hoe dit programma kan worden voortgezet. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Verkiezingsuitslagen Baarle-Hertog show 14 oktober terug te luisteren

Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, organiseerde Omroep Baarle in samenwerking met de gemeente Baarle-Hertog en CC Baarle een verkiezingsshow waarin onder andere de uitslagen toegelicht en geduid werden door algemeen directeur Jan Vervoort. Jeanny Wouters interviewde alle 11 gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit programma werd live rechtstreeks uitgezonden zondag 14 oktober tussen 19.00-20.00 uur en de opnames ervan zijn terug te luisteren (onder raadsvergaderingen). Via livestream werd op Facebook Omroep Baarle een impressie gegeven van deze avond. 

35d5d271 53b4 4773 847f 19053274fc2464ac85af 92b1 4ca5 91cb d9de21568c2c29574891 336c 4dbf a575 1578f6857f97

 

Verkiezingsdebat dinsdag 2 oktober

verkiezingsdebat Small

Op 14 oktober zijn gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Hertog. De Lokale Omroep Baarle organiseerde in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle en de gemeente Baarle-Hertog een verkiezingsdebat op dinsdag 2 oktober. De lijsttrekkers van de drie politieke partijen CDK, Forum + en N-VA werkten daaraan mee en debatleider was Hans Otten, journalist bij de Gazet van Antwerpen. Hij werd ondersteund door Jeanny Wouters en Peter van den Heijkant van de Lokale Omroep Baarle. Het debat is live uitgezonden via de radio en terug te luisteren (gerubriceerd bij raadsvergaderingen). Techniek Marcel Thomassen en Han Sommen. Social Media werden ingezet (Michael Berentsen) om vragen te kunnen stellen.

verkiezingsdebat2018a

 

 

 

 

 

 

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd. Er is live muziek van 'All About Willie'.