Nieuws week 37 Speciaal

  • donderdag 12 september 2019

Live uitzendingen binnenkort?

* Te gast bij 12 september

* Raadsvergaderingen

* Rondje van eigen bodem: Top 50 CCB gebruikers 15 september

 

     

Nieuws:

* Zomerstops diverse programma's

* Top 20 van verenigingen van CCBaarle vanaf 4 augustus elke zondag van 11.00-13.00 uur

* Rondje van eigen bodem: open huis CCBaarle zondag 15 september studio open en Top 50 CCB Café!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij donderdag 12 augustus met  Wil Molenaar, Eric van Vliet, Frans de Rooij, Eveline Beemster

Donderdag 12 september tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt door Jeanny Wouters, Rian Voesenek en Marcel Thomassen. De gasten en onderwerpen: Burendag in Ulicoten, hier weet Dorpsverbinder Eveline Beemster alles van en zij deelt het laatste nieuws met u. Frans van Rooij en een van de gidsen die zondag gaan rondleiden tijdens Rondje van Eigen Bodem in CCBaarle, vertellen over wat er allemaal te zien en te doen is zondag 15 september in het Cultureel Centrum. Eric van Vliet is de weduwnaar van kunstenares Anne Pillen; samen met Wil Molenaar vertelt hij over de plannen die er zijn rondom AnnAtopiA, het kunstproject waaraan Anne jarenlang werkte en dat zich afspeelt in en rond de boshut van Sonja Prins aan de Goordonk in Baarle. Komend weekend is er weer van alles te zien en doen!

Elke twee weken maken wij een live uitzending van Te Gast Bij. Via deze site houden wij u op de hoogte van de door ons uitgenodigde gasten.

Rian Voesenek en Johan Staes zijn naast Jeanny Wouters als presentator betrokken bij 'Te Gast Bij'. Aankondiging gasten op deze website en in Ons Weekblad. De tussenliggende week wordt Te Gast Bij herhaald.  

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken of een keer gastpresentator te zijn? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters, Rian Voesenek, Johan Staes.

Techniek: Marcel Thomassen.

 

 RAADSVERGADERINGEN

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen). De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren . Deze maand vergadert de raad van Baarle-Hertog donderdagavond 19 september vanaf 20.00 uur, onder andere over een nieuwe naam voor het zuid-oostelijk deel van de nieuwe randweg. Meer info op www.baarle-hertog.be

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen.

 

Rondje van eigen bodem: Top 50 CCB-gebruikers en Top 20 per vereniging

Op zondag 15 september organiseert Cultureel Centrum Baarle in samenwerking met de gebruikers een open dag: Rondje van eigen bodem genaamd. Wij van de Lokale Omroep Baarle doen ook daaraan mee. Op deze zondagmiddag kunt u een kijkje komen nemen in onze studio. Die middag proberen wij er een gezellig Top 50 CCB-café van te maken. Alle verenigingen die meedoen aan de open dag, mogen hun eigen Top 20 samenstellen. Die Top 20's gaan wij op zondagochtend in de aanloop naar 15 september uitzenden tussen 11.00-13.00 uur, gepresenteerd door Pascal Bruurs. Vanaf 4 augustus elke zondagochtend tot 15 september. Van alle Top 20's samen maakt Pascal dan een Rondje CCB Top 50!

De Top 20's van de verenigingen zijn ook terug te luisteren: op 4 augustus werd de Top 20 van de Vrouwen van NU uitgezonden en van de Plusetage. Op 11 augustus was de Top 20 van de bibliotheek te horen, en van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau. Op 18 augustus de mooiste platen uitgekozen door medewerkers van CCBaarle en de leden van de EHBO vereniging St. Damiaan. Op 25 augustus zijn dan de favoriete platen van de Lokale Omroep Baarle te horen en van de dames van de KVLV. Daarna volgen dan nog muziekvereniging St. Remi, de Okra, stichting Jeugdwerk Baarle en Dorpsverbinder Eveline Beemster. Zondag 15 september om 10.00 uur de laatste top 20: die van de muziekacademie Noorderkempen.

 

Live vanaf de randweg

Zaterdag 7 september was er een groot feest op en rond een deel van de nieuwe randweg die daarvoor tijdelijk werd afgesloten. Van 10.00-17.00 uur duurde het feest, en de Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending. Met muziek en reportages, ter plaatse zijn de reporters van Afterscool Radio, Nick Theys, Jeanny Wouters en Marcel Thomassen en Han Sommen (techniek). 19 verenigingen doen mee aan de activiteiten, er komt een grote feesttent en wij stonden met onze mobiele studio naast het podium aan de randweg. De live uitzending is opgenomen en terug te luisteren. Foto's op Facebook, oa bij Afterscool Radio.

  

 Zomerstops

De meeste live programma's gaan weer van start als de zomervakanties voorbij zijn. Op donderdag 15 augustus starten de Allemensen Nieuwsshow op donderdagmiddag en 'Te gast bij' op donderdagavond weer. Op maandag 19 augustus zijn de kinderen van Afterschool Radio er weer en een week later ook de tieners van Teenage Radio tussen 19.00-20.00 uur. Pascal Bruurs is niet met vakantie geweest en zendt tijdelijk in zijn zondagse programma Hitdossier XL de top 20's van de CCBaarle gebruikers uit. Ad Smits, die op zaterdag 17 augustus zijn 500e programmajubileum viert, gaat daarna vier weken met vakantie.

 

Zaterdag 17 augustus live 500e Zaterdagmatinee vanaf locatie Janshove

Ad Smits en zijn team maken op zaterdag 17 augustus samen met heel veel artiesten live de 500e aflevering van Zaterdagmatinee. Locatie van de opname en optredens is het Grand Café van Janshove. U mag daar gaan kijken en luisteren of kunt via de radio mee genieten van de optredens. Tijd zoals gebruikelijk van 14.00-17.00 uur op zaterdagmiddag en natuurlijk ook te horen via de radio!

 

Afterscool Radio en Teenage Radio deden mee aan W6D Radio:

Dit jaar was de W6D van 8-13 juli. Daphne, Axel, Jayden en Tess fietsen niet mee maar maakten wel voor iedereen een leuk radioprogramma en Jayden filmdevoor Instagram. De kinderen werden ondersteund door onder andere Jeanny Wouters, Staf van Aelst, Cindy Schoenmakers, Liesbeth Bruurs, Michael Berentsen, Han Sommen en Eveline Beemster van het vrijwilligerspunt. Elke ochtend van 9-11 uur maakten zij Radio W6D, zelfs op vrijdag toen er niet gefietst werd. En op maandag en donderdag gingen de kinderen naar de middagpauze plaats voor reportages. Ook terug te luisteren. 

Hieronder een foto impressie:

w6d radio 1 Smallw6d radio 2 Small

w6d radio 3 Smallw6d radio met evelien en cindy Small

 

 

 

Zomerstop en zomerprogramma's

Ook onze vrijwilligers gaan met vakantie. Via deze site/nieuwspagina houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte als live programma's tijdelijk stoppen vanwege de vakantie, en uiteraard is dat op de radio te horen!

Afterscool Radio en Teenage Radio hebben vakantie de hele zomer tot half augustus, zij hebben een aantal speciale vakantieprogramma's ingezet. Zo komen oud-medewerkers Tijs en Cas twee keer een Teenage Radio maken.

De Allemensen Nieuwsshow is met vakantie van 21 juli tot 13 augustus. Dat geldt ook voor Te Gast Bij.

 Zaterdagmatinee gaat na de 500e uitzending een paar weken met vakantie en zal eind september de uitzendingen hervatten.

 

 

Terugluisteren Lintjesregen

Vrijdag 26 april werden in Baarle-Nassau drie lintjes uitgereikt, en de Lokale Omroep Baarle was erbij om de speeches van de burgemeester vast te leggen en de gedecoreerden te interviewen. Via terugluisteren kunt u de speeches en interviews terugluisteren. Deze staan onder raadsvergaderingen, op naam: Jos Rijvers uit Ulicoten kreeg een koninklijke onderscheiding, net als Cees de Jong uit Baarle-Nassau en Remi Tuijtelaars van harmonie St. Remi. De reportages werden gemaakt door Han Sommen en Jeanny Wouters; in de studio was Staf Van Aelst om alles in goede banen te leiden voor de live uitzending. Gefeliciteerd gedecoreerden!

lintje remi 1 Small

 

 

 

Afterscool Radio interviewde Luuk van der Boom in Blaricum

In de paasvakantie op maandag 8 april gingen Jayden, Marijn, Jessey, Rares, Yari en Sven van Afterscool Radio samen met Nick Theys en Marcel Thomassen naar Blaricum voor een interview met Luuk van der Boom, zoon van de bekende zanger Jeroen van der Boom. Hij zingt zelf ook, trad al met zijn vader op en met de Toppers in de Arena en deed al vier keer mee aan Kinderen voor Kinderen. Aan de keukentafel werd hij geïnterviewd, waarbij de Lokale Omroep Baarle een primeur had, want het was zijn eerste radio interview! Op maandag 22 april worden de opnames uitgezonden tussen 16.00-17.00 uur in de zendtijd van Afterscool Radio.

 

Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 44 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 01 Small

 

 Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 17 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 12 Small

 

 

Samir Sami was bij Teenage Radio

House of Talents was een programma op SBS6 waar 8 jonge vocalisten in het huis woonden en werkten aan hun carriere. Hieraan was een wedstrijdelement verbonden. Baarlenaar Samir Sami (22 jaar) nam hieraan deel en eindigde als derde. Op maandag 14 januari ontvingen de jongens/meisjes van Teenage Radio deze rapper in hun programma om hem wat pittige vragen te stellen. Het programma met Daphne, Michael, Axel, Joost en Roel, en natuurlijk rapper Samir Sami is terug te luisteren! En kijk ook op Instagram voor een actueel verhaal.

ow03 kids en samir Small

 

Nieuwe reportages Afterscool radio

Op 5 en 6 januari ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool radio op reportage. Eerst zaterdagavond om een spannende reportage in het donker te maken van de kerstboomverbranding. Zondagmiddag werden er Driekoningenliedjes gezongen bij de kerststal en ook daar waren de reporters van Afterscool radio bij om te interviewen en filmen. Te zien en horen via Facebook Afterscool Radio. (klik via Home).

 

Te Gast Bij zoekt nieuwe presentator

Cees Raats en Jeanny Wouters presenteerden samen ongeveer vier jaar 'Te Gast Bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur, een radioprogramma waarin zij praatten met gasten in de studio over actuele zaken uit Baarle en omstreken. Op donderdag 11 oktober was de laatste uitzending en nam Cees Raats afscheid als presentator. Hij maakte bijna 29 jaar lang dit goedbeluisterde programma voor de Lokale Omroep Baarle, samen met anderen. Wij danken hem heel hartelijk voor zijn inzet al die jaren; Cees blijft bij onze omroep betrokken!

afscheid cees raats

Jeanny Wouters zoekt op dit moment een nieuwe collega/collega's om te bekijken of en hoe dit programma kan worden voortgezet. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Verkiezingsuitslagen Baarle-Hertog show 14 oktober terug te luisteren

Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, organiseerde Omroep Baarle in samenwerking met de gemeente Baarle-Hertog en CC Baarle een verkiezingsshow waarin onder andere de uitslagen toegelicht en geduid werden door algemeen directeur Jan Vervoort. Jeanny Wouters interviewde alle 11 gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit programma werd live rechtstreeks uitgezonden zondag 14 oktober tussen 19.00-20.00 uur en de opnames ervan zijn terug te luisteren (onder raadsvergaderingen). Via livestream werd op Facebook Omroep Baarle een impressie gegeven van deze avond. 

35d5d271 53b4 4773 847f 19053274fc2464ac85af 92b1 4ca5 91cb d9de21568c2c29574891 336c 4dbf a575 1578f6857f97

 

Verkiezingsdebat dinsdag 2 oktober

verkiezingsdebat Small

Op 14 oktober zijn gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Hertog. De Lokale Omroep Baarle organiseerde in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle en de gemeente Baarle-Hertog een verkiezingsdebat op dinsdag 2 oktober. De lijsttrekkers van de drie politieke partijen CDK, Forum + en N-VA werkten daaraan mee en debatleider was Hans Otten, journalist bij de Gazet van Antwerpen. Hij werd ondersteund door Jeanny Wouters en Peter van den Heijkant van de Lokale Omroep Baarle. Het debat is live uitgezonden via de radio en terug te luisteren (gerubriceerd bij raadsvergaderingen). Techniek Marcel Thomassen en Han Sommen. Social Media werden ingezet (Michael Berentsen) om vragen te kunnen stellen.

verkiezingsdebat2018a

 

Reportage Trucktour

Zaterdag 8 september mochten 5 kinderen van Afterscool Radio op reportage; zij mochten meerijden op een truck tijdens de Trucktour voor Soos Stuif Es In. Een filmimpressie hiervan is te zien op de facebookpagina van Afterscool radio.

Foto's volgen!

 

Dit is radio W6D

Met deze enthousiaste kreet openen de kinderen van Afterscool Radio die niet meefietsen, elke dag het W6D live radioprogramma dat wordt gemaakt van 09.00-11.00 uur, vanaf de start/finishplaats bij het Cultureel Centrum Baarle. Op dinsdag zijn ze ook naar de pauzeplaats geweest voor reportages die in de uitzendingen de volgende dag worden gebruikt. Luister elke ochtend naar het laatste nieuws over de Wielerzesdaagse, interviews en fijne muziek. Op facebook en Instagram vind je dagelijks foto's en filmpjes. Kijk voor meer foto's en filmpjes op Facebook Afterscool Radio of OmroepBaarle.

w6d radio burgemeester Smallw6d radiofoto Small

 

 

 W6D radio

Het is een goede traditie bij de Lokale Omroep Baarle om tijdens de Wielerzesdaagse die georganiseerd wordt door het Jeugdwerk Baarle, elke dag live uitzendingen te verzorgen waarin de start en ceremonie protocollaire is opgenomen. Van 9-15 juli elke ochtend tussen 09.00-11.00 uur staat een reporterteam klaar voor een live uitzending vanaf de parking van het Cultureel Centrum Baarle. Kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio die niet meefietsen doen mee (Michael, Daphne, Axel, Sean en Davy), net als Jeanny Wouters die al jarenlang dit grote evenement op de radio verslaat.

Techniek  Michael Berentsen. 

ow27 w6d team Small

 

Luisterboeken tijdens de zomermaanden bij Afterscool Radio

Tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met maandag 13 augustus vervalt op maandagmiddag Afterscool Radio maar dan worden er delen van luisterboeken speciaal voor kinderen uitgezonden. In samenwerking met bibliotheek Baarle zijn de boeken gekozen. Zoals 'Mees Kees gaat verhuizen' ,'Trubbel de Trol' en 'Het leven van een loser: vette pech'. Maandagmiddag steeds tussen 16.00-17.00 uur. Elk boek wordt in twee delen uitgezonden.

ow27 luisterboek Small

 

Foto's 27 April Koningsdag en Lokale Helden 

Op vrijdag 27 april, de eerste vrijdag van de WAK, wordt in heel Vlaanderen aandacht gevraagd voor Lokale Helden die muziek maken. Baarle-Hertog had onze dj Nick Theys gevraagd om iets te doen en hij draaide samen met Duncan, Roel, Joost, Rares, Katie, Michael, Sven, Yari en Cas tijdens de Koningsdagviering op het Sint Annaplein. Ook zocht Nick contact met Cesar Zuiderwijk, drummer van Golden Earring, om zijn medewerking te verlenen. Deze drummer woont in Baarle en is bezig met het organiseren van '2000 drummers aan zee'. Dit gaat plaatsvinden op 9 september in Scheveningen maar Cesar wilde in Baarle een try out doen tijdens Koningsdag. 80 amateur drummers deden mee op het Sint Annaplein voor de Lokale Helden. Hieronder een aantal foto's.

ow18 duncan en nick Smallow18 radioteam Smallow18 team afterscool Smallcesar annaplein

 

26 april Lintjesregen 

De dag voor Koningsdag is traditiegetrouw in Nederland de dag dat koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt in de ochtend tussen 09.00-1200 uur. De Lokale Omroep Baarle heeft al jaren de gewoonte om met de burgemeester mee te reizen en live verslag te doen op de radio, van deze lintjesregen. Ook dit jaar werd er een live uitzending gemaakt, met Staf Van Aelst in de studio voor muziek en techniek en Jeanny Wouters en Han Sommen in het veld voor de lintjes. Groot was de verrassing toen het tweede lintje terechtkwam bij onze medewerkster Jeanny Wouters (o.a. oprichting StOB, Prinses Carnaval Grenszuukers, vrijwilligster Lokale Omroep Baarle). De andere gedecoreerden zijn: Ad Severijns (24 jaar raadslid) en Ad Baijens (40 jaar inzet voor kynologische vereniging Epagneul Francais). (foto's Eline Blok)

lintjesregen jeanny 1 Smalllintjesregen jeanny 3 Smalllintjesregen jeanny 6 Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteert weer elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst, Jeanny Wouters

 

 

Foto's Politiek Café 7 maart 2018

 

politiek cafe 6 Smallpolitiek cafe 5 Smallpolitiek cafe 4 Smallpolitiek jac haagen Smallpolitiek dre moors Smallpolitiek cafe podium1 Smallpolitiek cees raats Small

(foto's Marcel Thomassen)

 

 

afbeelding politiek cafe Small

 

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd. Er is live muziek van 'All About Willie'.