Nieuws week 25 Speciaal

  • donderdag 20 juni 2019

Live uitzendingen binnenkort?

* Te gast bij 27 juni met Wim Van den Heuvel, Joke Meersman, Tessy Maertens en Elise Borgers

* Raadsvergaderingen 20 juni en 26 juni

- GOB vergadering 25 juni

 

     

Nieuws:

* 6 Dagen Wielerzesdaagse Radio van 8-13 juli

* Zomerstops diverse programma's

* Top 20 van verenigingen van CCBaarle vanaf 4 augustus elke zondag van 11.00-13.00 uur

* Reportages Afterscoolradio: Avondvierdaagse

* Rondje CCBaarle zondag 15 september: studio open en Top 50 CCB Café!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij donderdag 27juni met Wim Van den Heuvel, Joke Meersman, Tessy Maertens en Elise Borgers

Donderdag 27 juni tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt door Rian Voesenek en Jeanny Wouters. De gasten en onderwerpen: Wim Van den Heuvel is de nieuwe directeur van VBS De Vlinder. Joke, Tessy en Elise gaan liftend naar Barcelona voor een goed doel.

Elke twee weken maken wij een live uitzending.Rian Voesenek en Johan Staes zijn naast Jeanny Wouters als presentator betrokken bij 'Te Gast Bij'. Aankondiging gasten op deze website en in Ons Weekblad. De tussenliggende week wordt Te Gast Bij herhaald.  

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters en Rian Voesenek

Techniek: Marcel Thomassen.

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen), deze maand op dinsdag 25 juni om 20.00 uu rin CCBaarle.  In juni vergadert de raad van Baarle-Hertog donderdag 20 juni, aanvang 20.00 uur met aansluitend de vergadering van OCMW. De raad van Nassau vergadert woensdag 26 juni om 19.30 uur. De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen.

 

Afterscool Radio doet mee aan W6D Radio:

De kinderen van Afterscool Radio gaan samen met Han Sommen en een aantal andere medewerkers van de Lokale Omroep Baarle 6 dagen lang tussen 09.00-11.00 uur live radio maken tijdens de Wielerzesdaagse in Baarle, ofwel W6D. Dit jaar is die van 8-13 juli. Daphne, Axel, Jayden en Tess fietsen niet mee maar maken wel voor iedereen een leuk radioprogramma. Ondersteund door onder andere Jeanny Wouters, Staf van Aelst, Cindy Schoenmakers en twee nieuwe vrijwilligers. Meer nieuws volgt!  

 

Top 50 CCB en Top 20 per vereniging

Op zondag 15 september organiseert Cultureel Centrum Baarle in samenwerking met de gebruikers een open dag: Rondje CCBaarle. Wij van de Lokale Omroep Baarle doen ook daaraan mee. Op zondagmiddag kunt u een kijkje komen nemen in onze studio die er anders uitziet. Die middag proberen wij er een gezellig Top 50 CCB-café van te maken. Alle verenigingen die meedoen aan de open dag, mogen hun eigen Top 20 samenstellen. Die Top 20's gaan wij op zondagochtend in de aanloop naar 15 september uitzenden tussen 11.00-13.00 uur, gepresenteerd door Pascal Bruurs. Vanaf 4 augustus elke zondagochtend tot 15 september. Van alle Top 20's samen maakt Pascal dan een Rondje CCB Top 50!

 

Zomerstop

Ook onze vrijwilligers gaan met vakantie. Via deze site/nieuwspagina houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte als live programma's tijdelijk stoppen vanwege de vakantie, en uiteraard is dat op de radio te horen!

 

Terugluisteren Lintjesregen

Vrijdag 26 april werden in Baarle-Nassau drie lintjes uitgereikt, en de Lokale Omroep Baarle was erbij om de speeches van de burgemeester vast te leggen en de gedecoreerden te interviewen. Via terugluisteren kunt u de speeches en interviews terugluisteren. Deze staan onder raadsvergaderingen, op naam: Jos Rijvers uit Ulicoten kreeg een koninklijke onderscheiding, net als Cees de Jong uit Baarle-Nassau en Remi Tuijtelaars van harmonie St. Remi. De reportages werden gemaakt door Han Sommen en Jeanny Wouters; in de studio was Staf Van Aelst om alles in goede banen te leiden voor de live uitzending. Gefeliciteerd gedecoreerden!

lintje remi 1 Small

 

 

 

Afterscool Radio interviewde Luuk van der Boom in Blaricum

In de paasvakantie op maandag 8 april gingen Jayden, Marijn, Jessey, Rares, Yari en Sven van Afterscool Radio samen met Nick Theys en Marcel Thomassen naar Blaricum voor een interview met Luuk van der Boom, zoon van de bekende zanger Jeroen van der Boom. Hij zingt zelf ook, trad al met zijn vader op en met de Toppers in de Arena en deed al vier keer mee aan Kinderen voor Kinderen. Aan de keukentafel werd hij geïnterviewd, waarbij de Lokale Omroep Baarle een primeur had, want het was zijn eerste radio interview! Op maandag 22 april worden de opnames uitgezonden tussen 16.00-17.00 uur in de zendtijd van Afterscool Radio.

 

Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 44 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 01 Small

 

 Afterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 17 SmallAfterscool Radio Luuk Van Der Boom 8April2019 12 Small

 

 

Samir Sami was bij Teenage Radio

House of Talents was een programma op SBS6 waar 8 jonge vocalisten in het huis woonden en werkten aan hun carriere. Hieraan was een wedstrijdelement verbonden. Baarlenaar Samir Sami (22 jaar) nam hieraan deel en eindigde als derde. Op maandag 14 januari ontvingen de jongens/meisjes van Teenage Radio deze rapper in hun programma om hem wat pittige vragen te stellen. Het programma met Daphne, Michael, Axel, Joost en Roel, en natuurlijk rapper Samir Sami is terug te luisteren! En kijk ook op Instagram voor een actueel verhaal.

ow03 kids en samir Small

 

Nieuwe reportages Afterscool radio

Op 5 en 6 januari ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool radio op reportage. Eerst zaterdagavond om een spannende reportage in het donker te maken van de kerstboomverbranding. Zondagmiddag werden er Driekoningenliedjes gezongen bij de kerststal en ook daar waren de reporters van Afterscool radio bij om te interviewen en filmen. Te zien en horen via Facebook Afterscool Radio. (klik via Home).

 

Te Gast Bij zoekt nieuwe presentator

Cees Raats en Jeanny Wouters presenteerden samen ongeveer vier jaar 'Te Gast Bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur, een radioprogramma waarin zij praatten met gasten in de studio over actuele zaken uit Baarle en omstreken. Op donderdag 11 oktober was de laatste uitzending en nam Cees Raats afscheid als presentator. Hij maakte bijna 29 jaar lang dit goedbeluisterde programma voor de Lokale Omroep Baarle, samen met anderen. Wij danken hem heel hartelijk voor zijn inzet al die jaren; Cees blijft bij onze omroep betrokken!

afscheid cees raats

Jeanny Wouters zoekt op dit moment een nieuwe collega/collega's om te bekijken of en hoe dit programma kan worden voortgezet. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Verkiezingsuitslagen Baarle-Hertog show 14 oktober terug te luisteren

Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, organiseerde Omroep Baarle in samenwerking met de gemeente Baarle-Hertog en CC Baarle een verkiezingsshow waarin onder andere de uitslagen toegelicht en geduid werden door algemeen directeur Jan Vervoort. Jeanny Wouters interviewde alle 11 gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit programma werd live rechtstreeks uitgezonden zondag 14 oktober tussen 19.00-20.00 uur en de opnames ervan zijn terug te luisteren (onder raadsvergaderingen). Via livestream werd op Facebook Omroep Baarle een impressie gegeven van deze avond. 

35d5d271 53b4 4773 847f 19053274fc2464ac85af 92b1 4ca5 91cb d9de21568c2c29574891 336c 4dbf a575 1578f6857f97

 

Verkiezingsdebat dinsdag 2 oktober

verkiezingsdebat Small

Op 14 oktober zijn gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Hertog. De Lokale Omroep Baarle organiseerde in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle en de gemeente Baarle-Hertog een verkiezingsdebat op dinsdag 2 oktober. De lijsttrekkers van de drie politieke partijen CDK, Forum + en N-VA werkten daaraan mee en debatleider was Hans Otten, journalist bij de Gazet van Antwerpen. Hij werd ondersteund door Jeanny Wouters en Peter van den Heijkant van de Lokale Omroep Baarle. Het debat is live uitgezonden via de radio en terug te luisteren (gerubriceerd bij raadsvergaderingen). Techniek Marcel Thomassen en Han Sommen. Social Media werden ingezet (Michael Berentsen) om vragen te kunnen stellen.

verkiezingsdebat2018a

 

Reportage Trucktour

Zaterdag 8 september mochten 5 kinderen van Afterscool Radio op reportage; zij mochten meerijden op een truck tijdens de Trucktour voor Soos Stuif Es In. Een filmimpressie hiervan is te zien op de facebookpagina van Afterscool radio.

Foto's volgen!

 

Dit is radio W6D

Met deze enthousiaste kreet openen de kinderen van Afterscool Radio die niet meefietsen, elke dag het W6D live radioprogramma dat wordt gemaakt van 09.00-11.00 uur, vanaf de start/finishplaats bij het Cultureel Centrum Baarle. Op dinsdag zijn ze ook naar de pauzeplaats geweest voor reportages die in de uitzendingen de volgende dag worden gebruikt. Luister elke ochtend naar het laatste nieuws over de Wielerzesdaagse, interviews en fijne muziek. Op facebook en Instagram vind je dagelijks foto's en filmpjes. Kijk voor meer foto's en filmpjes op Facebook Afterscool Radio of OmroepBaarle.

w6d radio burgemeester Smallw6d radiofoto Small

 

 

 W6D radio

Het is een goede traditie bij de Lokale Omroep Baarle om tijdens de Wielerzesdaagse die georganiseerd wordt door het Jeugdwerk Baarle, elke dag live uitzendingen te verzorgen waarin de start en ceremonie protocollaire is opgenomen. Van 9-15 juli elke ochtend tussen 09.00-11.00 uur staat een reporterteam klaar voor een live uitzending vanaf de parking van het Cultureel Centrum Baarle. Kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio die niet meefietsen doen mee (Michael, Daphne, Axel, Sean en Davy), net als Jeanny Wouters die al jarenlang dit grote evenement op de radio verslaat.

Techniek  Michael Berentsen. 

ow27 w6d team Small

 

Luisterboeken tijdens de zomermaanden bij Afterscool Radio

Tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met maandag 13 augustus vervalt op maandagmiddag Afterscool Radio maar dan worden er delen van luisterboeken speciaal voor kinderen uitgezonden. In samenwerking met bibliotheek Baarle zijn de boeken gekozen. Zoals 'Mees Kees gaat verhuizen' ,'Trubbel de Trol' en 'Het leven van een loser: vette pech'. Maandagmiddag steeds tussen 16.00-17.00 uur. Elk boek wordt in twee delen uitgezonden.

ow27 luisterboek Small

 

Foto's 27 April Koningsdag en Lokale Helden 

Op vrijdag 27 april, de eerste vrijdag van de WAK, wordt in heel Vlaanderen aandacht gevraagd voor Lokale Helden die muziek maken. Baarle-Hertog had onze dj Nick Theys gevraagd om iets te doen en hij draaide samen met Duncan, Roel, Joost, Rares, Katie, Michael, Sven, Yari en Cas tijdens de Koningsdagviering op het Sint Annaplein. Ook zocht Nick contact met Cesar Zuiderwijk, drummer van Golden Earring, om zijn medewerking te verlenen. Deze drummer woont in Baarle en is bezig met het organiseren van '2000 drummers aan zee'. Dit gaat plaatsvinden op 9 september in Scheveningen maar Cesar wilde in Baarle een try out doen tijdens Koningsdag. 80 amateur drummers deden mee op het Sint Annaplein voor de Lokale Helden. Hieronder een aantal foto's.

ow18 duncan en nick Smallow18 radioteam Smallow18 team afterscool Smallcesar annaplein

 

26 april Lintjesregen 

De dag voor Koningsdag is traditiegetrouw in Nederland de dag dat koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt in de ochtend tussen 09.00-1200 uur. De Lokale Omroep Baarle heeft al jaren de gewoonte om met de burgemeester mee te reizen en live verslag te doen op de radio, van deze lintjesregen. Ook dit jaar werd er een live uitzending gemaakt, met Staf Van Aelst in de studio voor muziek en techniek en Jeanny Wouters en Han Sommen in het veld voor de lintjes. Groot was de verrassing toen het tweede lintje terechtkwam bij onze medewerkster Jeanny Wouters (o.a. oprichting StOB, Prinses Carnaval Grenszuukers, vrijwilligster Lokale Omroep Baarle). De andere gedecoreerden zijn: Ad Severijns (24 jaar raadslid) en Ad Baijens (40 jaar inzet voor kynologische vereniging Epagneul Francais). (foto's Eline Blok)

lintjesregen jeanny 1 Smalllintjesregen jeanny 3 Smalllintjesregen jeanny 6 Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteert weer elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst, Jeanny Wouters

 

 

Foto's Politiek Café 7 maart 2018

 

politiek cafe 6 Smallpolitiek cafe 5 Smallpolitiek cafe 4 Smallpolitiek jac haagen Smallpolitiek dre moors Smallpolitiek cafe podium1 Smallpolitiek cees raats Small

(foto's Marcel Thomassen)

 

 

afbeelding politiek cafe Small

 

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd. Er is live muziek van 'All About Willie'.