Nieuws week 14 Speciaal

  • woensdag 03 april 2019

Live uitzendingen binnenkort?

* Te Gast Bij op donderdag 4 april 

* Te gast bij met gast-presentator Johan Staes 11 april

* Raadsvergaderingen 

* Vrijdag 26 april DJ's WAK van 17.00-19.00 uur

 

    

Nieuws:

Live uitzendingen tijdens de Week van de AmateurKunsten (WAK)

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij op donderdag 4 april met diaken Fennema, Henk Gulickx, Staf van Aelst, Willem van Gool en Mare Jansen

Donderdag 4 april tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt. De gasten zijn: diaken Fennema, met hem praten we over Pasen en de voorbereidingen. Henk Gulickx en Staf van Aelst vertellen over het 50-jarig jubileum van Seniorenvereniging Baarle-Nassau (voorheen KBO) en Willem van Gool en Mare Jansen komen namens bureau Toerisme Baarle vertellen over de opening van het toeristisch seizoen op 28 april.

Rian Voesenek is naast Jeanny Wouters als presentator betrokken bij 'Te Gast Bij'. Voorlopig maken we elke twee weken een live uitzending. Aankondiging gasten op deze website en in Ons Weekblad. De tussenliggende week wordt Te Gast Bij herhaald. Op donderdag 11 april zal Johan Staes als gast-presentator meewerken aan 'Te Gast Bij'. Gasten voor die uitzending zijn ook al bekend: Marc Sprangers, gevangenisdirecteur in Merksplas, vertelt over de expositie Vrij/Onvrij. Rian Voesenek is projectlid bij een Bredaas koor dat zowel de Johannes als Mattheuspassion gaat uitvoeren en daarover vertelt hij iets meer. Imy en Jan Seegers maakten vorig jaar een zogenaamde 'klusreis' naar Moldavië en willen er opnieuw naartoe om de oudere/zieke mensen daar te helpen. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters en Rian Voesenek

Techniek: Marcel Thomassen.

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen).  Op 3 april vergadert de raad van Nassau om 19.30 uur en 18 april is het raadsvergadering in Hertog, aanvang 20.00 uur. De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

WAK Week van de Amateurkunsten

Van 24 april tot 5 mei wordt de Week van de Amateurkunsten georganiseerd in Vlaanderen. In Baarle wordt hierop ingehaakt op vrijdag 26 en zondag 28 april. Op vrijdagavond is er een dj-avond in de tuin van CCBaarle, voor Jonge Helden. Op zondag 28 april is de opening van het Toeristisch Seizoen en wordt een kunst- en muziekroute gemaakt tussen de Remigiuskerk en het Cultureel Centrum. Wim Vervoort van CCBaarle is kartrekker; hier kun je ook eigen culturele activiteiten tijdens de WAK-week melden en aanmelden om mee te doen. 

De Lokale Omroep Baarle zal op vrijdag 26 april een live uitzending verzorgen tussen 17.00-19.00 uur, dit doen de medewerkers van Afterscool Radio.

DJ's Da Rick en DJ Bass geven vanuit de tuin van CC Baarle workshops aan wie dat wil. Je kunt je hiervoor opgeven bij CCBaarle. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Naam en telefoonnummer doorgeven, en leeftijd (beneden 30!)

Op zondag 28 april wordt nog gezocht naar mogelijkheden... Dan is de opening van het toeristisch seizoen, plus een kunstroute van Remigiuskerk naar CCBaarle, met muziek onderweg. Wordt vervolgd.

 

 

Samir Sami was bij Teenage Radio

House of Talents was een programma op SBS6 waar 8 jonge vocalisten in het huis woonden en werkten aan hun carriere. Hieraan was een wedstrijdelement verbonden. Baarlenaar Samir Sami (22 jaar) nam hieraan deel en eindigde als derde. Op maandag 14 januari ontvingen de jongens/meisjes van Teenage Radio deze rapper in hun programma om hem wat pittige vragen te stellen. Het programma met Daphne, Michael, Axel, Joost en Roel, en natuurlijk rapper Samir Sami is terug te luisteren! En kijk ook op Instagram voor een actueel verhaal.

ow03 kids en samir Small

 

Nieuwe reportages Afterscool radio

Op 5 en 6 januari ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool radio op reportage. Eerst zaterdagavond om een spannende reportage in het donker te maken van de kerstboomverbranding. Zondagmiddag werden er Driekoningenliedjes gezongen bij de kerststal en ook daar waren de reporters van Afterscool radio bij om te interviewen en filmen. Te zien en horen via Facebook Afterscool Radio. (klik via Home).

 

Te Gast Bij zoekt nieuwe presentator

Cees Raats en Jeanny Wouters presenteerden samen ongeveer vier jaar 'Te Gast Bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur, een radioprogramma waarin zij praatten met gasten in de studio over actuele zaken uit Baarle en omstreken. Op donderdag 11 oktober was de laatste uitzending en nam Cees Raats afscheid als presentator. Hij maakte bijna 29 jaar lang dit goedbeluisterde programma voor de Lokale Omroep Baarle, samen met anderen. Wij danken hem heel hartelijk voor zijn inzet al die jaren; Cees blijft bij onze omroep betrokken!

afscheid cees raats

Jeanny Wouters zoekt op dit moment een nieuwe collega/collega's om te bekijken of en hoe dit programma kan worden voortgezet. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Verkiezingsuitslagen Baarle-Hertog show 14 oktober terug te luisteren

Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, organiseerde Omroep Baarle in samenwerking met de gemeente Baarle-Hertog en CC Baarle een verkiezingsshow waarin onder andere de uitslagen toegelicht en geduid werden door algemeen directeur Jan Vervoort. Jeanny Wouters interviewde alle 11 gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit programma werd live rechtstreeks uitgezonden zondag 14 oktober tussen 19.00-20.00 uur en de opnames ervan zijn terug te luisteren (onder raadsvergaderingen). Via livestream werd op Facebook Omroep Baarle een impressie gegeven van deze avond. 

35d5d271 53b4 4773 847f 19053274fc2464ac85af 92b1 4ca5 91cb d9de21568c2c29574891 336c 4dbf a575 1578f6857f97

 

Verkiezingsdebat dinsdag 2 oktober

verkiezingsdebat Small

Op 14 oktober zijn gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Hertog. De Lokale Omroep Baarle organiseerde in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle en de gemeente Baarle-Hertog een verkiezingsdebat op dinsdag 2 oktober. De lijsttrekkers van de drie politieke partijen CDK, Forum + en N-VA werkten daaraan mee en debatleider was Hans Otten, journalist bij de Gazet van Antwerpen. Hij werd ondersteund door Jeanny Wouters en Peter van den Heijkant van de Lokale Omroep Baarle. Het debat is live uitgezonden via de radio en terug te luisteren (gerubriceerd bij raadsvergaderingen). Techniek Marcel Thomassen en Han Sommen. Social Media werden ingezet (Michael Berentsen) om vragen te kunnen stellen.

verkiezingsdebat2018a

 

Reportage Trucktour

Zaterdag 8 september mochten 5 kinderen van Afterscool Radio op reportage; zij mochten meerijden op een truck tijdens de Trucktour voor Soos Stuif Es In. Een filmimpressie hiervan is te zien op de facebookpagina van Afterscool radio.

Foto's volgen!

 

Dit is radio W6D

Met deze enthousiaste kreet openen de kinderen van Afterscool Radio die niet meefietsen, elke dag het W6D live radioprogramma dat wordt gemaakt van 09.00-11.00 uur, vanaf de start/finishplaats bij het Cultureel Centrum Baarle. Op dinsdag zijn ze ook naar de pauzeplaats geweest voor reportages die in de uitzendingen de volgende dag worden gebruikt. Luister elke ochtend naar het laatste nieuws over de Wielerzesdaagse, interviews en fijne muziek. Op facebook en Instagram vind je dagelijks foto's en filmpjes. Kijk voor meer foto's en filmpjes op Facebook Afterscool Radio of OmroepBaarle.

w6d radio burgemeester Smallw6d radiofoto Small

 

 

 W6D radio

Het is een goede traditie bij de Lokale Omroep Baarle om tijdens de Wielerzesdaagse die georganiseerd wordt door het Jeugdwerk Baarle, elke dag live uitzendingen te verzorgen waarin de start en ceremonie protocollaire is opgenomen. Van 9-15 juli elke ochtend tussen 09.00-11.00 uur staat een reporterteam klaar voor een live uitzending vanaf de parking van het Cultureel Centrum Baarle. Kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio die niet meefietsen doen mee (Michael, Daphne, Axel, Sean en Davy), net als Jeanny Wouters die al jarenlang dit grote evenement op de radio verslaat.

Techniek  Michael Berentsen. 

ow27 w6d team Small

 

Luisterboeken tijdens de zomermaanden bij Afterscool Radio

Tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met maandag 13 augustus vervalt op maandagmiddag Afterscool Radio maar dan worden er delen van luisterboeken speciaal voor kinderen uitgezonden. In samenwerking met bibliotheek Baarle zijn de boeken gekozen. Zoals 'Mees Kees gaat verhuizen' ,'Trubbel de Trol' en 'Het leven van een loser: vette pech'. Maandagmiddag steeds tussen 16.00-17.00 uur. Elk boek wordt in twee delen uitgezonden.

ow27 luisterboek Small

 

Foto's 27 April Koningsdag en Lokale Helden 

Op vrijdag 27 april, de eerste vrijdag van de WAK, wordt in heel Vlaanderen aandacht gevraagd voor Lokale Helden die muziek maken. Baarle-Hertog had onze dj Nick Theys gevraagd om iets te doen en hij draaide samen met Duncan, Roel, Joost, Rares, Katie, Michael, Sven, Yari en Cas tijdens de Koningsdagviering op het Sint Annaplein. Ook zocht Nick contact met Cesar Zuiderwijk, drummer van Golden Earring, om zijn medewerking te verlenen. Deze drummer woont in Baarle en is bezig met het organiseren van '2000 drummers aan zee'. Dit gaat plaatsvinden op 9 september in Scheveningen maar Cesar wilde in Baarle een try out doen tijdens Koningsdag. 80 amateur drummers deden mee op het Sint Annaplein voor de Lokale Helden. Hieronder een aantal foto's.

ow18 duncan en nick Smallow18 radioteam Smallow18 team afterscool Smallcesar annaplein

 

26 april Lintjesregen 

De dag voor Koningsdag is traditiegetrouw in Nederland de dag dat koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt in de ochtend tussen 09.00-1200 uur. De Lokale Omroep Baarle heeft al jaren de gewoonte om met de burgemeester mee te reizen en live verslag te doen op de radio, van deze lintjesregen. Ook dit jaar werd er een live uitzending gemaakt, met Staf Van Aelst in de studio voor muziek en techniek en Jeanny Wouters en Han Sommen in het veld voor de lintjes. Groot was de verrassing toen het tweede lintje terechtkwam bij onze medewerkster Jeanny Wouters (o.a. oprichting StOB, Prinses Carnaval Grenszuukers, vrijwilligster Lokale Omroep Baarle). De andere gedecoreerden zijn: Ad Severijns (24 jaar raadslid) en Ad Baijens (40 jaar inzet voor kynologische vereniging Epagneul Francais). (foto's Eline Blok)

lintjesregen jeanny 1 Smalllintjesregen jeanny 3 Smalllintjesregen jeanny 6 Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteert weer elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst, Jeanny Wouters

 

 

Foto's Politiek Café 7 maart 2018

 

politiek cafe 6 Smallpolitiek cafe 5 Smallpolitiek cafe 4 Smallpolitiek jac haagen Smallpolitiek dre moors Smallpolitiek cafe podium1 Smallpolitiek cees raats Small

(foto's Marcel Thomassen)

 

 

afbeelding politiek cafe Small

 

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd. Er is live muziek van 'All About Willie'.