Nieuws week 48 Speciaal

  • vrijdag 23 november 2018

Live uitzendingen binnenkort?

* Te Gast Bij op donderdag 29 november 2018

* Raadsvergaderingen

    

Nieuws:

'Te Gast Bij'  zoekt presentator 

Het uur van...  Wilma is weer terug

 

 

 

 

 

 

Te Gast Bij op donderdag 29 november 2018 met Paula Oomen, Aad van Elswijk, Leo Voeten en Toon Timmermans

Donderdag 29 november tussen 19.00-20.00 uur wordt weer een live uitzending van het informatieve radioprogramma Te Gast Bij gemaakt. De gasten zijn: PaulaOomen van Janshove die komt vertellen over de Kerstmarkt. Aad van Elswijk en Leo Voeten vertellen over het samengaan van de stichting Bevordering Gezondheid Baarle en de stichting Zorg en Welzijn Baarle. Toon Timmermans uit Alphen heeft het laatste nieuws van de kerststallententoonstelling die jaarlijks wordt georganiseerd in Alphen. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of rechtstreeks bij jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorlopig maken we elke twee weken een live uitzending. Aankondiging gasten op deze website en in Ons Weekblad.

Te gast bij' is terug te luisteren.terugluisteren , via de radio wordt het programma herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur.

Presentatie: Jeanny Wouters

Techniek: Marcel Thomassen

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (vergaderschema op de website www.baarle-nassau.nl) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin beide raden samen vergaderen). Agenda's vind je op de websites van de gemeenten: www.baarle-nassau.nl of www.baarle-hertog.be. De raadsvergaderingen zijn  terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren  

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

 

 

Te Gast Bij zoekt nieuwe presentator

Cees Raats en Jeanny Wouters presenteerden samen ongeveer vier jaar 'Te Gast Bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur, een radioprogramma waarin zij praatten met gasten in de studio over actuele zaken uit Baarle en omstreken. Op donderdag 11 oktober was de laatste uitzending en nam Cees Raats afscheid als presentator. Hij maakte bijna 29 jaar lang dit goedbeluisterde programma voor de Lokale Omroep Baarle, samen met anderen. Wij danken hem heel hartelijk voor zijn inzet al die jaren; Cees blijft bij onze omroep betrokken!

afscheid cees raats

Jeanny Wouters zoekt op dit moment een nieuwe collega/collega's om te bekijken of en hoe dit programma kan worden voortgezet. 

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Of heb je interesse om dit programma mee te gaan maken? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 Het uur van... is weer terug

Om gezondheidsredenen moest Wilma van der Hel-Fros tijdelijk stoppen met nieuwe programma's opnemen. Op zondagmiddag tussen 17.00-18.00 uur heeft zij wekelijks haar eigen radioshow 'Het uur van...' met daarin een gast die een uur lang wordt geïnterviewd en wiens eigen muziekkeuze gedraaid werd. Afgewisseld met muziekspecials die Wilma opnam met collega presentatoren. In week 43 is Wilma gestart met het maken van nieuwe prgramma's; elke twee weken is er een nieuwe aflevering van Het Uur Van... te horen die de week erna herhaald wordt. De eerste special ging over Charles Aznavour. Het uur deze week wordt gevuld door het Enclavekoor. Heb je tips voor Wilma, wil je graag een uur radio met haar maken, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Jeanny Wouters

 

Verkiezingsuitslagen Baarle-Hertog show 14 oktober terug te luisteren

Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, organiseerde Omroep Baarle in samenwerking met de gemeente Baarle-Hertog en CC Baarle een verkiezingsshow waarin onder andere de uitslagen toegelicht en geduid werden door algemeen directeur Jan Vervoort. Jeanny Wouters interviewde alle 11 gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit programma werd live rechtstreeks uitgezonden zondag 14 oktober tussen 19.00-20.00 uur en de opnames ervan zijn terug te luisteren (onder raadsvergaderingen). Via livestream werd op Facebook Omroep Baarle een impressie gegeven van deze avond. 

35d5d271 53b4 4773 847f 19053274fc2464ac85af 92b1 4ca5 91cb d9de21568c2c29574891 336c 4dbf a575 1578f6857f97

 

Verkiezingsdebat dinsdag 2 oktober

verkiezingsdebat Small

Op 14 oktober zijn gemeenteraadsverkiezingen in Baarle-Hertog. De Lokale Omroep Baarle organiseerde in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle en de gemeente Baarle-Hertog een verkiezingsdebat op dinsdag 2 oktober. De lijsttrekkers van de drie politieke partijen CDK, Forum + en N-VA werkten daaraan mee en debatleider was Hans Otten, journalist bij de Gazet van Antwerpen. Hij werd ondersteund door Jeanny Wouters en Peter van den Heijkant van de Lokale Omroep Baarle. Het debat is live uitgezonden via de radio en terug te luisteren (gerubriceerd bij raadsvergaderingen). Techniek Marcel Thomassen en Han Sommen. Social Media werden ingezet (Michael Berentsen) om vragen te kunnen stellen.

verkiezingsdebat2018a

 

Reportage Trucktour

Zaterdag 8 september mochten 5 kinderen van Afterscool Radio op reportage; zij mochten meerijden op een truck tijdens de Trucktour voor Soos Stuif Es In. Een filmimpressie hiervan is te zien op de facebookpagina van Afterscool radio.

Foto's volgen!

 

Dit is radio W6D

Met deze enthousiaste kreet openen de kinderen van Afterscool Radio die niet meefietsen, elke dag het W6D live radioprogramma dat wordt gemaakt van 09.00-11.00 uur, vanaf de start/finishplaats bij het Cultureel Centrum Baarle. Op dinsdag zijn ze ook naar de pauzeplaats geweest voor reportages die in de uitzendingen de volgende dag worden gebruikt. Luister elke ochtend naar het laatste nieuws over de Wielerzesdaagse, interviews en fijne muziek. Op facebook en Instagram vind je dagelijks foto's en filmpjes. Kijk voor meer foto's en filmpjes op Facebook Afterscool Radio of OmroepBaarle.

w6d radio burgemeester Smallw6d radiofoto Small

 

 

 W6D radio

Het is een goede traditie bij de Lokale Omroep Baarle om tijdens de Wielerzesdaagse die georganiseerd wordt door het Jeugdwerk Baarle, elke dag live uitzendingen te verzorgen waarin de start en ceremonie protocollaire is opgenomen. Van 9-15 juli elke ochtend tussen 09.00-11.00 uur staat een reporterteam klaar voor een live uitzending vanaf de parking van het Cultureel Centrum Baarle. Kinderen van Afterscool Radio en Teenage Radio die niet meefietsen doen mee (Michael, Daphne, Axel, Sean en Davy), net als Jeanny Wouters die al jarenlang dit grote evenement op de radio verslaat.

Techniek  Michael Berentsen. 

ow27 w6d team Small

 

Luisterboeken tijdens de zomermaanden bij Afterscool Radio

Tijdens de zomervakantie van 9 juli tot en met maandag 13 augustus vervalt op maandagmiddag Afterscool Radio maar dan worden er delen van luisterboeken speciaal voor kinderen uitgezonden. In samenwerking met bibliotheek Baarle zijn de boeken gekozen. Zoals 'Mees Kees gaat verhuizen' ,'Trubbel de Trol' en 'Het leven van een loser: vette pech'. Maandagmiddag steeds tussen 16.00-17.00 uur. Elk boek wordt in twee delen uitgezonden.

ow27 luisterboek Small

 

Foto's 27 April Koningsdag en Lokale Helden 

Op vrijdag 27 april, de eerste vrijdag van de WAK, wordt in heel Vlaanderen aandacht gevraagd voor Lokale Helden die muziek maken. Baarle-Hertog had onze dj Nick Theys gevraagd om iets te doen en hij draaide samen met Duncan, Roel, Joost, Rares, Katie, Michael, Sven, Yari en Cas tijdens de Koningsdagviering op het Sint Annaplein. Ook zocht Nick contact met Cesar Zuiderwijk, drummer van Golden Earring, om zijn medewerking te verlenen. Deze drummer woont in Baarle en is bezig met het organiseren van '2000 drummers aan zee'. Dit gaat plaatsvinden op 9 september in Scheveningen maar Cesar wilde in Baarle een try out doen tijdens Koningsdag. 80 amateur drummers deden mee op het Sint Annaplein voor de Lokale Helden. Hieronder een aantal foto's.

ow18 duncan en nick Smallow18 radioteam Smallow18 team afterscool Smallcesar annaplein

 

26 april Lintjesregen 

De dag voor Koningsdag is traditiegetrouw in Nederland de dag dat koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt in de ochtend tussen 09.00-1200 uur. De Lokale Omroep Baarle heeft al jaren de gewoonte om met de burgemeester mee te reizen en live verslag te doen op de radio, van deze lintjesregen. Ook dit jaar werd er een live uitzending gemaakt, met Staf Van Aelst in de studio voor muziek en techniek en Jeanny Wouters en Han Sommen in het veld voor de lintjes. Groot was de verrassing toen het tweede lintje terechtkwam bij onze medewerkster Jeanny Wouters (o.a. oprichting StOB, Prinses Carnaval Grenszuukers, vrijwilligster Lokale Omroep Baarle). De andere gedecoreerden zijn: Ad Severijns (24 jaar raadslid) en Ad Baijens (40 jaar inzet voor kynologische vereniging Epagneul Francais). (foto's Eline Blok)

lintjesregen jeanny 1 Smalllintjesregen jeanny 3 Smalllintjesregen jeanny 6 Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteert weer elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst, Jeanny Wouters

 

 

Foto's Politiek Café 7 maart 2018

 

politiek cafe 6 Smallpolitiek cafe 5 Smallpolitiek cafe 4 Smallpolitiek jac haagen Smallpolitiek dre moors Smallpolitiek cafe podium1 Smallpolitiek cees raats Small

(foto's Marcel Thomassen)

 

 

afbeelding politiek cafe Small

 

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd. Er is live muziek van 'All About Willie'. 

 

 

1064 euro voor Serious Request

Woensdag 20 december ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool Radio naar Apeldoorn naar het 3FM Glazen Huis om daar de cheque aan te bieden voor Serious Request, Breng ze weer Samen. 1064 euro stond er op de cheque, door de kinderen zelf bij elkaar verzameld met flessen inzamelen, collecteren, plaatjes draaien tijdens de radiomarathon op de kerstmarkt.

3fm serious request cheque Small

 

Frans Bauer bij Zaterdagmatinee in de studio 9 december 2017

Zaterdag 9 december ontving Ad Smits, presentator van Zaterdagmatinee bij de Lokale Omroep Baarle in de studio Frans Bauer. De twee kennen elkaar al jaren; Frans Bauer vertelde in het interview dat hij als 9-jarig jongetje met zijn plaatje aanklopte bij de lokale omroep in Tilburg waar Ad toen draaide en er werd uitgenodigd voor een interview; zijn eerste interview ooit! Dat is hem altijd bijgebleven en daarom hebben de twee nog steeds contact. Ad Smits ontving in de aanloop naar deze kerstuitzending van Zaterdagmatinee 780 mails van artiestenbureaus, platenmaatschappijen, managers en artiesten voor zijn programma. En veel complimenten.

 ad smits en frans bauerfrans bauer in de studio 1

 

 

Afterscool Kids op de kerstmarkt 10 december 2017

afterscool kerst3afterscool fles

18 kinderen van Afterscool Radio hebben zondag 5 uur marathonradio gemaakt op de kerstmarkt in Baarle en daarmee 322 euro opgehaald voor 3FM Serious Request.

Gelijktijdig waren een deel van die kinderen samen met ouders en vrijwilligers op pad om in Baarle statiegeldflessen in te zamelen; die moeten nog worden geteld en ingeleverd.

Zondag tussen 17.00-18.00 uur werden Nick Theys en Sven geinterviewd door Herman Hofman op 3 FM en werden zij benoemd tot 'eerste medewerker van de dag' omdat ze "in die pestkou" zoals hij dat noemde, zo hun best hebben gedaan!.  

 

 

 

Update acties Serious Request

Tijs en Cas gingen posters plakken om de acties van Afterscool Radio voor Serious Request bekend te maken. Sven gaat tot 10 december, de dag van de marathon radio uitzending, in korte broek lopen! Op zondag 10 december wordt er vanaf de Winterfair Kerstmarkt in Baarle een marathon radio uitzending gemaakt door Nick Theys, samen met kinderen en collega radiomakers. Lees verder voor meer informatie en de link naar de Serious Request actiepagina.

ow48 tijs en cas Smallow48 sven in korte broek Small

Serious Request inzameling in Baarle door Afterscool Radio kinderen

18 Kinderen die regelmatig meewerken aan Afterscool Radio bij de Lokale Omroep Baarle, gaan zich inzetten voor Serious Request. Zij gaan geld inzamelen voor het Rode Kruis, want daar gaat het geld van deze Radio 3FM actie dit jaar naartoe. 'Breng ze weer samen' heet de actie, en het geld wordt besteed aan kinderen in ramp- of oorlogsgebieden die hun familie kwijtgeraakt zijn op de vlucht. Wereldwijd zijn er meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar familieleden. In het Glazen Huis dat dit jaar van 18-24 december in Apeldoorn staat opgesteld, wordt het ingezamelde geld eind december ingeleverd door Nick Theys en de kinderen van Afterscool Radio.

Duncan, Sven, Daphne, Yari, Roel, Joost, Elin, Tess, Tjeu, Rares, Katie, Nathan, Cas, Oliver, Merijn, Tijs, Florian en Diesel gaan samen met een aantal ouders en vrijwilligers van de Lokale Omroep Baarle op zondag 10 december een marathon radio uitzending maken en gelijktijdig lege statiegeldflessen inzamelen. Er worden plaatjes gedraaid voor geld, vanaf de Kerstmarkt in de Stationsstraat. Er zijn live reportages van het inzamelen.

Lege flessen

Vorig jaar werd met de inzamelingsacties 339 euro opgehaald voor het goede doel van het Glazen Huis/Serious Request. Dit jaar hoopt men dit bedrag toch zeker te verdubbelen. Het inzamelen van statiegeldflessen is nu al begonnen; bij een van de ouders in de schuur worden die flessen gesorteerd om te worden ingeleverd bij de juiste winkel. Bij Jumbo en AH kun je je statiegeldbonnetje te zijner tijd ook inleveren zodat het geld naar Serious Request gaat. Op 10 december rijden kinderen rond in drie ploegen om in diverse wijken aan te bellen om lege flessen op te halen; een en ander wordt gecoördineerd door Pascal Bruurs. Lege flessen kunnen ook worden ingeleverd bij lagere school De Vlinder in Baarle-Hertog en er staat ook een flessenkar bij de Regenboog.

Doneren

In een aantal winkels komt een donatiebox te staan: Gulickx Schoenen, bakkerij Vromans, De Toerist, Plezant Gifts, Van der Sluis mode, Bruna, Baarles Specialiteitenhuis, Dominique, Boetiek Madinia, Artinez,  Candy Shop XL, Smokkelbroodje, Brownies&Downies, Slagerij Ernst Jansen, Friet Plus, De Drie Dennen. Bij Jumbo en Albert Heijn kunnen de statiegeldbonnetjes worden gedoneerd.

Er is op de Serious Request website van 3FM een actiepagina aangemaakt door Afterscool Radio: https://kominactie.3fm.nl/actie/afterscool-marathon-radio    

Er worden flyers verspreid en posters opgehangen waarop een QR code staat waarmee je rechtstreeks op deze pagina terechtkomt, en daar kun je ook een donatie doen! Allemaal voor het goede doel, de Stille Ramp.

serious request kids Small

 

 

 

Afterscool op reportage

Regelmatig gaat Nick Theys met de kids van Afterscool Radio op reportage om actuele zaken die in Baarle spelen te filmen en om samen met de kids reportages te maken. Zo waren ze woensdag 11 oktober bij de eerste Jeugdgemeenteraadsvergadering. En op vrijdag 27 oktober maakten ze opnames bij Halloween in Baarle. Te beluisteren in het programma Afterscool Radio elke maandag tussen 16.00-17.00 uur en soms ook in andere nieuwsprogramma's. Via facebook Afterscool Radio zijn de filmpjes te zien.

afterscool reportage jeugdgemeenteraad 1afterscool reportage jeugdgemeenteraad 2

 

 Op woensdag 8 november gingen Katie, Tess en Elin op pad om Baarles Next Top Model te interviewen.

 

Ad Smits vierde 45 jaar radio maken

Zaterdag 30 september stond Zaterdagmatinee helemaal in het teken van het 45-jarig jubileum van presentator Ad Smits. 45 jaar geleden begon hij met radio maken bij de schoolradio van de St. Maartenschool. Via een piraat, ziekenomroep Radio Elisabeth waar hij een verzoekplatenprogramma deed, radio Tilburg Zondagmatinee, VLOHilvarenbeek en Lokale Omroep Goirle kwam hij in 2016 opnieuw bij de Lokale Omroep Baarle terecht met zijn programma Zaterdagmatinee. Hij draait hierin Nederlandstalige en Vlaamstalige muziek, interviewt artiesten en ontvangt hen ook in de studio. Op zaterdag 30 september brachten diverse artiesten een bezoek aan de studio  om Ad in het zonnetje te zetten. Op zondagmiddag 1 oktober om 17.00 uur was Het uur van... gewijd aan Ad Smits. Proficiat Ad!

ad smits Small 1