Nieuws week 07 Speciaal

  • woensdag 14 februari 2018

Live uitzendingen binnenkort?

 

*  'Te gast bij' 15 februari 2018 

* Raadsvergaderingen 

 

 

 

  

Nieuws:

* Politiek Café 7 maart

Verkiezingsuitslag live op 21 maart

 

'Te gast bij' op donderdag 15 februari met Hans van Tilborg, Lonneke Verbunt, Frans van Gestel

Cees Raats en Jeanny Wouters praten in 'te gast bij' op de donderdagavond 15 februari tussen 19.00-20.00 uur met  Hans van Tilborg en Lonneke Verbunt van de partij Baarle! En Frans van Gestel, voorzitter van Gloria Atletiek komt vertellen over de bouw van het nieuwe clubgebouw en de feestelijkheden rondom de opening.

Op donderdag 22 februari zijn onze gasten: Ad Laurijssen van toneelvereniging Ulicoten, Jan van Cranenbroek, Thomas Adams en Gerda van den Broek van CDA en Annet en Jan Laurijssen van Gloria Atletiek/Enclavewandeling.

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

'Te gast bij' wordt herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur en is ook terug te luisteren.terugluisteren

Techniek: Marcel Thomassen/Pascal Bruurs

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (4e woensdag van de maand) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin de beide raden samen vergaderen).  Baarle-Nassau vergadert op woensdag 21 februari deze maand. De raadsvergaderingen zijn na afloop ook terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart zijn in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. In de aanloop daar naartoe geven wij de politieke partijen kans om in onze programma's zichzelf te presenteren. Cees Raats en Jeanny Wouters zijn bezig met de voorbereidingen voor een Politiek Café. Dit gaat door op woensdag 7 maart, in de aula van CC Baarle, aanvang 20.00 uur. Het wordt live uitgezonden tussen 20.00-22.00 uur. De vijf Baarlese politieke partijen hebben allen hun medewerking toegezegd.

Op de dag van de verkiezingen willen wij aan het eind van de avond twee uur live radio maken waarin de uitslagen bekendgemaakt worden. Vanaf 21.00 uur zijn wij in het gemeentehuis van Baarle-Nassau aanwezig om live verslag te doen van de presentatie van de uitslagen aldaar en u krijgt de eerste reacties van de Baarlese lijsttrekkers en anderen. De Lokale Omroep Baarle zorgt dat u op de eerste rij zit!

 

1064 euro voor Serious Request

Woensdag 20 december ging Nick Theys met een aantal kinderen van Afterscool Radio naar Apeldoorn naar het 3FM Glazen Huis om daar de cheque aan te bieden voor Serious Request, Breng ze weer Samen. 1064 euro stond er op de cheque, door de kinderen zelf bij elkaar verzameld met flessen inzamelen, collecteren, plaatjes draaien tijdens de radiomarathon op de kerstmarkt.

3fm serious request cheque Small

 

Frans Bauer bij Zaterdagmatinee in de studio 9 december 2017

Zaterdag 9 december ontving Ad Smits, presentator van Zaterdagmatinee bij de Lokale Omroep Baarle in de studio Frans Bauer. De twee kennen elkaar al jaren; Frans Bauer vertelde in het interview dat hij als 9-jarig jongetje met zijn plaatje aanklopte bij de lokale omroep in Tilburg waar Ad toen draaide en er werd uitgenodigd voor een interview; zijn eerste interview ooit! Dat is hem altijd bijgebleven en daarom hebben de twee nog steeds contact. Ad Smits ontving in de aanloop naar deze kerstuitzending van Zaterdagmatinee 780 mails van artiestenbureaus, platenmaatschappijen, managers en artiesten voor zijn programma. En veel complimenten.

 ad smits en frans bauerfrans bauer in de studio 1

 

 

Afterscool Kids op de kerstmarkt 10 december 2017

afterscool kerst3afterscool fles

18 kinderen van Afterscool Radio hebben zondag 5 uur marathonradio gemaakt op de kerstmarkt in Baarle en daarmee 322 euro opgehaald voor 3FM Serious Request.

Gelijktijdig waren een deel van die kinderen samen met ouders en vrijwilligers op pad om in Baarle statiegeldflessen in te zamelen; die moeten nog worden geteld en ingeleverd.

Zondag tussen 17.00-18.00 uur werden Nick Theys en Sven geinterviewd door Herman Hofman op 3 FM en werden zij benoemd tot 'eerste medewerker van de dag' omdat ze "in die pestkou" zoals hij dat noemde, zo hun best hebben gedaan!.  

 

 

 

Update acties Serious Request

Tijs en Cas gingen posters plakken om de acties van Afterscool Radio voor Serious Request bekend te maken. Sven gaat tot 10 december, de dag van de marathon radio uitzending, in korte broek lopen! Op zondag 10 december wordt er vanaf de Winterfair Kerstmarkt in Baarle een marathon radio uitzending gemaakt door Nick Theys, samen met kinderen en collega radiomakers. Lees verder voor meer informatie en de link naar de Serious Request actiepagina.

ow48 tijs en cas Smallow48 sven in korte broek Small

Serious Request inzameling in Baarle door Afterscool Radio kinderen

18 Kinderen die regelmatig meewerken aan Afterscool Radio bij de Lokale Omroep Baarle, gaan zich inzetten voor Serious Request. Zij gaan geld inzamelen voor het Rode Kruis, want daar gaat het geld van deze Radio 3FM actie dit jaar naartoe. 'Breng ze weer samen' heet de actie, en het geld wordt besteed aan kinderen in ramp- of oorlogsgebieden die hun familie kwijtgeraakt zijn op de vlucht. Wereldwijd zijn er meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar familieleden. In het Glazen Huis dat dit jaar van 18-24 december in Apeldoorn staat opgesteld, wordt het ingezamelde geld eind december ingeleverd door Nick Theys en de kinderen van Afterscool Radio.

Duncan, Sven, Daphne, Yari, Roel, Joost, Elin, Tess, Tjeu, Rares, Katie, Nathan, Cas, Oliver, Merijn, Tijs, Florian en Diesel gaan samen met een aantal ouders en vrijwilligers van de Lokale Omroep Baarle op zondag 10 december een marathon radio uitzending maken en gelijktijdig lege statiegeldflessen inzamelen. Er worden plaatjes gedraaid voor geld, vanaf de Kerstmarkt in de Stationsstraat. Er zijn live reportages van het inzamelen.

Lege flessen

Vorig jaar werd met de inzamelingsacties 339 euro opgehaald voor het goede doel van het Glazen Huis/Serious Request. Dit jaar hoopt men dit bedrag toch zeker te verdubbelen. Het inzamelen van statiegeldflessen is nu al begonnen; bij een van de ouders in de schuur worden die flessen gesorteerd om te worden ingeleverd bij de juiste winkel. Bij Jumbo en AH kun je je statiegeldbonnetje te zijner tijd ook inleveren zodat het geld naar Serious Request gaat. Op 10 december rijden kinderen rond in drie ploegen om in diverse wijken aan te bellen om lege flessen op te halen; een en ander wordt gecoördineerd door Pascal Bruurs. Lege flessen kunnen ook worden ingeleverd bij lagere school De Vlinder in Baarle-Hertog en er staat ook een flessenkar bij de Regenboog.

Doneren

In een aantal winkels komt een donatiebox te staan: Gulickx Schoenen, bakkerij Vromans, De Toerist, Plezant Gifts, Van der Sluis mode, Bruna, Baarles Specialiteitenhuis, Dominique, Boetiek Madinia, Artinez,  Candy Shop XL, Smokkelbroodje, Brownies&Downies, Slagerij Ernst Jansen, Friet Plus, De Drie Dennen. Bij Jumbo en Albert Heijn kunnen de statiegeldbonnetjes worden gedoneerd.

Er is op de Serious Request website van 3FM een actiepagina aangemaakt door Afterscool Radio: https://kominactie.3fm.nl/actie/afterscool-marathon-radio    

Er worden flyers verspreid en posters opgehangen waarop een QR code staat waarmee je rechtstreeks op deze pagina terechtkomt, en daar kun je ook een donatie doen! Allemaal voor het goede doel, de Stille Ramp.

serious request kids Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteerde elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. Vanwege gezondheidsproblemen worden er tijdelijk geen nieuwe programma's gemaakt door Wilma en luistert u op zondagmiddag naar herhalingen van eerder gemaakte programma's. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst

 

Afterscool op reportage

Regelmatig gaat Nick Theys met de kids van Afterscool Radio op reportage om actuele zaken die in Baarle spelen te filmen en om samen met de kids reportages te maken. Zo waren ze woensdag 11 oktober bij de eerste Jeugdgemeenteraadsvergadering. En op vrijdag 27 oktober maakten ze opnames bij Halloween in Baarle. Te beluisteren in het programma Afterscool Radio elke maandag tussen 16.00-17.00 uur en soms ook in andere nieuwsprogramma's. Via facebook Afterscool Radio zijn de filmpjes te zien.

afterscool reportage jeugdgemeenteraad 1afterscool reportage jeugdgemeenteraad 2

 

 Op woensdag 8 november gingen Katie, Tess en Elin op pad om Baarles Next Top Model te interviewen.

 

Ad Smits vierde 45 jaar radio maken

Zaterdag 30 september stond Zaterdagmatinee helemaal in het teken van het 45-jarig jubileum van presentator Ad Smits. 45 jaar geleden begon hij met radio maken bij de schoolradio van de St. Maartenschool. Via een piraat, ziekenomroep Radio Elisabeth waar hij een verzoekplatenprogramma deed, radio Tilburg Zondagmatinee, VLOHilvarenbeek en Lokale Omroep Goirle kwam hij in 2016 opnieuw bij de Lokale Omroep Baarle terecht met zijn programma Zaterdagmatinee. Hij draait hierin Nederlandstalige en Vlaamstalige muziek, interviewt artiesten en ontvangt hen ook in de studio. Op zaterdag 30 september brachten diverse artiesten een bezoek aan de studio  om Ad in het zonnetje te zetten. Op zondagmiddag 1 oktober om 17.00 uur was Het uur van... gewijd aan Ad Smits. Proficiat Ad!

ad smits Small 1

 

Teenage Radio  weer gestart

Zeven dj's van Afterscool Radio gaan dit jaar overstappen naar Teenage Radio op maandagavond tussen 19.00-20.00 uur. Coach en begeleider Nick Theys heeft een nieuw format gemaakt en op maandag 25 september 2017 hebben Daphne, Tess, Roel, Joost, Diesel, Iwan en Tjeu hun eigen nieuwe Teenage Radio programma voor het eerst gemaakt. Voortaan elke twee weken op maandagavond! 

IMG 1207 Small

 

 

 

 

W6D radio

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 juli 2017 verzorgde een team van de Lokale Omroep Baarle live radio vanaf de Wielerzesdaagse, elke ochtend tussen 09.00 en 11.00 uur. Han Sommen en Jeanny Wouters, en Daphne van Afterschool radio waren de vaste W6D radiomedewerkers, aangevuld soms met kinderen van Afterscool Radio (Joost, Roel, Tijs, Tess, Florian, Diesel en Meike). Op de facebookpagina van Afterscoolradio zijn heel veel foto's en filmpjes te zien. De uitzendingen van W6D radio zijn nog steeds terug te luisteren.

w6d team Small

 W6D Radioteam 2017 

afterscool w6d team 1 Small

 

Foto's Samenloop voor Hoop live radio 

Op 13 en 14 mei was in Baarle de Samenloop voor Hoop: 24-uurs loop om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Wij maakten live radio uitzendingen op diverse tijdstippen. Medewerking: Cees Raats, Marcel Thomassen, Han Sommen, Nick Theys, Pascal Bruurs, Wilma van der Hel-Fros, Jeanny Wouters en Afterscool kids. Hieronder een aantal foto's. 

 

svh radio Smallsvh nieuwsradio 4 Smallsvh nieuwsradio 1 Smallsvh nieuwsradio 3 Smallsvh kidsradio 4 Smallsvh kidsradio 1 Smallsvh kidsradio 2 Small

 

 

 

 Lintjesregen 26 april

Saskia Laurijssen, Kees van den Brandt en Claudi Olieslagers werden dit jaar verrast met een lintje, en de Lokale Omroep Baarle was daarbij en maakte een live uitzending op woensdag 26 april in de ochtend. De speeches van de burgemeester en interviews met de gedecoreerden staan  op terugluisteren.

Presentatie: Staf van Aelst/Jeanny Wouters

Techniek: Han Sommen/Staf van Aelst

 

Nieuw programma: Freakshow

Pascal Bruurs en Nick Theys maken samen één keer per maand een nieuw programma: de Freakshow. Uitgezonden op de vierde vrijdag van de maand tussen 19.00-20.00 uur. Op vrijdag 24 maart was de première!

 

 

Afterscool kids in Valentijnspecial bij Karrewiet/VRT/Ketnet

Maandag 13 februari kwam een filmploeg van de VRT/Ketnet opnames maken voor het programma Karrewiet. Tess, Daphne, Mila, Cas, Jens, Florian, Tjeu en Tijs vertelden in de studio over radio maken en Valentijn en uiteraard over Nederlands/Vlaamse verhoudingen. Onder leiding van Nick Theys maken kinderen van de basisscholen van Baarle elke maandagmiddag tussen 16.00-17.00 uur een radioprogramma bij de Lokale Omroep Baarle. Dinsdag 14 februari werd het filmpje uitgezonden op de landelijke televisiezender Ketnet. Het filmpje is te bekijken via  facebook afterscool

 

ow07 karrewiet opnames lokale omroep Small

Afterscool Radio op RTV

Maandag 6 februari kwam een filmploeg van RTV naar de studio van de Lokale Omroep Baarle om een filmpje te maken van de kinderen van Afterscool Radio die elke maandag onder leiding van Nick Theys een programma maken. Via onze facebookpagina is het filmpje te bekijken, ga daarvoor naar de homepage en klik op facebook Afterscool Radio.

rtv opname studio Afterscool

 

Foto's Het Glazen Huis Baarle voor Samenloop voor Hoop Baarle

Op zondag 27 november van 14.00-20.00 uur was in Brasserie Den Engel aan de Singel een Glazen Huis ingericht. Hiermee werd geld ingezameld voor de Samenloop voor Hoop Baarle die 13 en 14 mei 2017 weer wordt georganiseerd. De Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending; lokale dj's (Jarno, Romans, Kiske, Luc de Jong en Guillaume) gaven hun medewerking, net als Nick Theys en Daphne, Tess, Diesel, Iwan en Tjeu van Afterscool Radio en Jeanny Wouters van de Lokale Omroep Baarle. Mensen konden een plaat aanvragen tegen betaling. Allemaal voor het goede doel! Aan het eind van de avond stond de teller bij notaris Smits op 727 euro: die stand liep later nog op tot 775 euro. 

Techniek: Han Sommen en Marcel Thomassen.

glazen huis small 2glazen huis small 3glazen huis small 4glazen huis small 1afterscool glazen huis

 

 

Afterscool Radio kan assistentie gebruiken

Op maandagmiddag maakt Nick Theys met kinderen van 10-12 jaar Afterscool Radio. Om 15.30 uur zijn ze in de studio en het worden er steeds meer. Daarom zou hij zelf graag een assistent(e) willen hebben die hem ondersteunt met bijvoorbeeld ontvangst, orde houden, en drankje inschenken en opruimen. Heb je niets te doen op maandagmiddag en vind je kinderen leuk. Meld je dan aan bij Nick via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze studio is op de eerste etage van het Cultureel Centrum Baarle, naast de lift.

afterscool met burgemeester vt 4 Small

Burgemeester Leo Van Tilburg was onlangs gast bij Afterscool Radio

 

 

 

 

 

Teenage Radio ontving Cesar Zuiderwijk

De legendarische drummer van Golden Earring Cesar Zuiderwijk was op maandagavond 17 oktober 2016 in de studio van Teenage Radio bij Nick Theys en zijn team van Teenage Radio. Terug te luisteren via deze site. terugluisteren

cesar zuiderwijk 4 Small

 Milan en Alex poseren met drummer Cesar Zuiderwijk na de uitzending.