Nieuws week 45 Speciaal

  • woensdag 08 november 2017

Live uitzendingen binnenkort?

 

* 'Te gast bij'  9 november 2017 

Het uur op zondag 

* Raadsvergaderingen 

 

 

 

Nieuws:

* Afterscool Radio gaat zich inzetten voor Serious Request

* Afterscool Kids interviewen Baarles Next Top Model op locatie

 

'Te gast bij' op donderdag 9 november met Rianne Eijsvogels, Marjon de Hoon-Veelenturf, Michel Antens, Hans Bettonviel

Cees Raats en Jeanny Wouters praten in 'te gast bij' op de donderdagavond tussen 19.00-20.00 uur met gasten over actuele onderwerpen uit Baarle en omgeving. Het programma wordt live uitgezonden. De gasten van donderdag  9 november zijn: Rianne Eijsvogels, zij vertelt over de spirituele winterfair. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf en euro ambtenaar Michel Antens hebben informatie over de Toekomstvisie Baarle 2030. Ulicoten heeft een nieuwe Dorpsraad en voorzitter Hans Bettonviel heeft het laatste nieuws daarover.

 Voor 16 november staan twee onderwerpen al op de planning: Nick Theys en twee kinderen van Afterscool Radio komen vertellen over hun acties voor Serious Request. Carla Vermeeren en Saskia Laurijssen brengen de nieuwe jeugdprins(es) mee die op 11-11 wordt gekozen en CV De Grenszuukers vertellen over hun plannen voor komend carnavalsseizoen.

Heb jij iets interessants te melden, of een bijzonder onderwerp voor 'te gast bij'?  Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

'Te gast bij' wordt herhaald op dinsdagavond om 18.00 uur en is ook terug te luisteren.terugluisteren

Techniek: Kees Bax

 

De raadsvergaderingen van de gemeenten Baarle-Nassau (4e woensdag van de maand) en Baarle-Hertog (3e donderdag van de maand) worden live uitgezonden via de Lokale Omroep Baarle, net als de vergaderingen van GOB (Gemeenschappelijk Overleg Baarle waarin de beide raden samen vergaderen). In november vergadert de raad van Baarle-Nassau op woensdag  8 november 19.30 uur, over de begroting 2018. De raadsvergaderingen zijn na afloop ook terug te luisteren via raadsvergadering terugluisteren

Techniek: Han Sommen, Marcel Thomassen, Tom Bakker

 

Afterscool op reportage

Regelmatig gaat Nick Theys met de kids van Afterscool Radio op reportage om actuele zaken die in Baarle spelen te filmen en om samen met de kids reportages te maken. Zo waren ze woensdag 11 oktober bij de eerste Jeugdgemeenteraadsvergadering. En op vrijdag 27 oktober maakten ze opnames bij Halloween in Baarle. Te beluisteren in het programma Afterscool Radio elke maandag tussen 16.00-17.00 uur en soms ook in andere nieuwsprogramma's. Via facebook Afterscool Radio zijn de filmpjes te zien.

Op woensdag 8 november gaan twee meisjes op pad om Baarles Next Top Model te interviewen.

afterscool reportage jeugdgemeenteraad 1afterscool reportage jeugdgemeenteraad 2

 

 

Afterscool Radio gaat zich inzetten voor Serious Request

De kinderen van Afterscool Radio en hun ouders zijn samen met programmamaker Nick Theys plannen aan het smeden voor acties om geld in te zamelen voor Serious Request. Stille Ramp is dit jaar het goede doel. Op de website www.3fm.nl/kominactie  zal de actie worden aangemeld. Plan is om onder andere statiegeldflessen in te zamelen en een speciale uitzenddag/uitzending te gaan maken op zondag 10 december. Meer nieuws volgt!

 

Ad Smits vierde 45 jaar radio maken

Zaterdag 30 september stond Zaterdagmatinee helemaal in het teken van het 45-jarig jubileum van presentator Ad Smits. 45 jaar geleden begon hij met radio maken bij de schoolradio van de St. Maartenschool. Via een piraat, ziekenomroep Radio Elisabeth waar hij een verzoekplatenprogramma deed, radio Tilburg Zondagmatinee, VLOHilvarenbeek en Lokale Omroep Goirle kwam hij in 2016 opnieuw bij de Lokale Omroep Baarle terecht met zijn programma Zaterdagmatinee. Hij draait hierin Nederlandstalige en Vlaamstalige muziek, interviewt artiesten en ontvangt hen ook in de studio. Op zaterdag 30 september brachten diverse artiesten een bezoek aan de studio  om Ad in het zonnetje te zetten. Op zondagmiddag 1 oktober om 17.00 uur was Het uur van... gewijd aan Ad Smits. Proficiat Ad!

ad smits Small 1

 

Teenage Radio  weer gestart

Zeven dj's van Afterscool Radio gaan dit jaar overstappen naar Teenage Radio op maandagavond tussen 19.00-20.00 uur. Coach en begeleider Nick Theys heeft een nieuw format gemaakt en op maandag 25 september 2017 hebben Daphne, Tess, Roel, Joost, Diesel, Iwan en Tjeu hun eigen nieuwe Teenage Radio programma voor het eerst gemaakt. Voortaan elke twee weken op maandagavond! 

IMG 1207 Small

 

 

Het uur op zondag 

Wilma van der Hel-Fros presenteert elke zondag  tussen 17.00-18.00 uur een programma met een gast, afgewisseld door muziek- of cabaretspecials. 

Presentatie: Wilma van der Hel-Fros

Techniek: Nick Theys, Tom Bakker, Staf van Aelst

 

W6D radio

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 juli 2017 verzorgde een team van de Lokale Omroep Baarle live radio vanaf de Wielerzesdaagse, elke ochtend tussen 09.00 en 11.00 uur. Han Sommen en Jeanny Wouters, en Daphne van Afterschool radio waren de vaste W6D radiomedewerkers, aangevuld soms met kinderen van Afterscool Radio (Joost, Roel, Tijs, Tess, Florian, Diesel en Meike). Op de facebookpagina van Afterscoolradio zijn heel veel foto's en filmpjes te zien. De uitzendingen van W6D radio zijn nog steeds terug te luisteren.

w6d team Small

 W6D Radioteam 2017 

afterscool w6d team 1 Small

 

Foto's Samenloop voor Hoop live radio 

Op 13 en 14 mei was in Baarle de Samenloop voor Hoop: 24-uurs loop om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Wij maakten live radio uitzendingen op diverse tijdstippen. Medewerking: Cees Raats, Marcel Thomassen, Han Sommen, Nick Theys, Pascal Bruurs, Wilma van der Hel-Fros, Jeanny Wouters en Afterscool kids. Hieronder een aantal foto's. 

 

svh radio Smallsvh nieuwsradio 4 Smallsvh nieuwsradio 1 Smallsvh nieuwsradio 3 Smallsvh kidsradio 4 Smallsvh kidsradio 1 Smallsvh kidsradio 2 Small

 

 

 

 Lintjesregen 26 april

Saskia Laurijssen, Kees van den Brandt en Claudi Olieslagers werden dit jaar verrast met een lintje, en de Lokale Omroep Baarle was daarbij en maakte een live uitzending op woensdag 26 april in de ochtend. De speeches van de burgemeester en interviews met de gedecoreerden staan  op terugluisteren.

Presentatie: Staf van Aelst/Jeanny Wouters

Techniek: Han Sommen/Staf van Aelst

 

Nieuw programma: Freakshow

Pascal Bruurs en Nick Theys maken samen één keer per maand een nieuw programma: de Freakshow. Uitgezonden op de vierde vrijdag van de maand tussen 19.00-20.00 uur. Op vrijdag 24 maart was de première!

 

 

Afterscool kids in Valentijnspecial bij Karrewiet/VRT/Ketnet

Maandag 13 februari kwam een filmploeg van de VRT/Ketnet opnames maken voor het programma Karrewiet. Tess, Daphne, Mila, Cas, Jens, Florian, Tjeu en Tijs vertelden in de studio over radio maken en Valentijn en uiteraard over Nederlands/Vlaamse verhoudingen. Onder leiding van Nick Theys maken kinderen van de basisscholen van Baarle elke maandagmiddag tussen 16.00-17.00 uur een radioprogramma bij de Lokale Omroep Baarle. Dinsdag 14 februari werd het filmpje uitgezonden op de landelijke televisiezender Ketnet. Het filmpje is te bekijken via  facebook afterscool

 

ow07 karrewiet opnames lokale omroep Small

Afterscool Radio op RTV

Maandag 6 februari kwam een filmploeg van RTV naar de studio van de Lokale Omroep Baarle om een filmpje te maken van de kinderen van Afterscool Radio die elke maandag onder leiding van Nick Theys een programma maken. Via onze facebookpagina is het filmpje te bekijken, ga daarvoor naar de homepage en klik op facebook Afterscool Radio.

rtv opname studio Afterscool

 

Foto's Het Glazen Huis Baarle voor Samenloop voor Hoop Baarle

Op zondag 27 november van 14.00-20.00 uur was in Brasserie Den Engel aan de Singel een Glazen Huis ingericht. Hiermee werd geld ingezameld voor de Samenloop voor Hoop Baarle die 13 en 14 mei 2017 weer wordt georganiseerd. De Lokale Omroep Baarle maakte de hele dag een live uitzending; lokale dj's (Jarno, Romans, Kiske, Luc de Jong en Guillaume) gaven hun medewerking, net als Nick Theys en Daphne, Tess, Diesel, Iwan en Tjeu van Afterscool Radio en Jeanny Wouters van de Lokale Omroep Baarle. Mensen konden een plaat aanvragen tegen betaling. Allemaal voor het goede doel! Aan het eind van de avond stond de teller bij notaris Smits op 727 euro: die stand liep later nog op tot 775 euro. 

Techniek: Han Sommen en Marcel Thomassen.

glazen huis small 2glazen huis small 3glazen huis small 4glazen huis small 1afterscool glazen huis

 

 

Afterscool Radio kan assistentie gebruiken

Op maandagmiddag maakt Nick Theys met kinderen van 10-12 jaar Afterscool Radio. Om 15.30 uur zijn ze in de studio en het worden er steeds meer. Daarom zou hij zelf graag een assistent(e) willen hebben die hem ondersteunt met bijvoorbeeld ontvangst, orde houden, en drankje inschenken en opruimen. Heb je niets te doen op maandagmiddag en vind je kinderen leuk. Meld je dan aan bij Nick via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze studio is op de eerste etage van het Cultureel Centrum Baarle, naast de lift.

afterscool met burgemeester vt 4 Small

Burgemeester Leo Van Tilburg was onlangs gast bij Afterscool Radio

 

 

 

 

 

Teenage Radio ontving Cesar Zuiderwijk

De legendarische drummer van Golden Earring Cesar Zuiderwijk was op maandagavond 17 oktober 2016 in de studio van Teenage Radio bij Nick Theys en zijn team van Teenage Radio. Terug te luisteren via deze site. terugluisteren

cesar zuiderwijk 4 Small

 Milan en Alex poseren met drummer Cesar Zuiderwijk na de uitzending.